Царська сирна паска на сметані з сухофруктами

Царська сирна паска на сметані з сухофруктами простий рецепт 😍 Вже у цю неділю ми будемо святкувати Світлу пасху 🐣 Зберігайте собі рецепт найсмачнішого сирного десерту 😋

Інгредієнти

сир (не зернистий) – 0,5 кг;
масло вершкове – 100 гр.;
яйця курячі — 3 шт.;
цукрова пудра — 100 гр.;
сметана — 1 склянка;
сухофрукти (родзинки, сушена вишня, фініки) — 100 гр.;
(волоські горіхи, мигдаль, фундук) — 50 гр.
ванілін на кінчику ножа або
ванільний цукор — 1 пакетик

Царська сирна паска на сметані з сухофруктами покроковий рецепт

1. Сухофрукти моєму і заварюємо крутим окропом на 10-15 хвилин. Зливаємо воду і обсушуємо; Сир доводимо до пастоподібної консистенції: подрібнюємо блендером або протираємо через сито, щоб не було крупинок; До сиру вбиваємо яйця, додаємо цукрову пудру.
2. Додаємо сметану, ванілін або ванільний цукор і м’яке вершкове масло; Збиваємо масу до гладкості і легкості. Перекладаємо в каструлю і нагріваємо до перших ознак закипання знімаємо з вогню і ставимо каструлю в миску з льодом або холодною водою, а потім на пару годин в холодильник;
3. В остиглу сирну масу додаємо сухофрукти, порубані горіхи і перемішуємо. Викладаємо сир у форму, застелену парою шарів чистої марлі, ставимо на тарілку і прибираємо в холодильник на сутки.
4. Витягуємо паску з форми, знімаємо марлю і прикрашаємо за вашим смаком. Приємного вам апетиту і світлого свята!