Безе Київський Торт з горіхами домашній

Все, що пов’язано з Києвом я люблю і обожнюю!!! Як зробити Безе Київський Торт з горіхами домашній рецепт простий. 🤍 І звичайно ж “Київський торт” не став винятком. Ви знаєте, він як борщ,- рецепт начебто один, але у всіх різний.😂 В результаті вийшло дуже смачно!!!

Інгредієнти

Рецепт на форму 18-20 див.

Коржі:
5 білків
150 гр. цукру
35 гр. борошна
40 гр. цукрової пудри
150 гр. горіхів кеш’ю (у мене суміш з фундуком і трохи волоських)
щіпка солі

Крем:
3 жовтки
300 гр. молока
150 гр. цукру
15 гр. кукурудзяного і крохмалю
20 мл рому або коньяку
250 гр. вершкового масла (розм’якшеного)
25 гр. какао порошку

Безе Київський Торт з горіхами домашній покроковий рецепт

1. Білки з сіллю збити в піну, поступово порційно ввести цукор і продовжувати збивати до стійкості. Горіхи підсмажити, з’єднати з борошном і пудрою і перемолоти в крихту. Акуратно з’єднати з білковою масою ( довго не вимішувати). На деко укласти два кільця d-18 і 20 див. Простелити на дно пергамент і добре змастити його вершковим маслом. Розподілити тісто по формах. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці, при температурі 130°С, близько 2-2.5 годин до карамельного цвета.
2. Не дістаючи коржі, вимкнути духовку, трохи прочинивши дверцята. Після повного охолодження дістати коржі з форми і залишити їх при кімнатній температурі мінімум на 12 годин( я пекла коржі ввечері і залишила на ніч на столі). Коржі підрівняти під один розмір. Залишки перемолоти в крихту. Вранці приготувати крем. Дістати масло з холодильника для размягчения.
3. Тим часом приготувати заварную основу. З’єднати цукор, жовтки і крохмаль. Добре перемішати. Молоко поставити на вогонь і довести майже до кипіння. Тонкою цівкою влити гаряче молоко в яєчну суміш (постійно заважаючи). Повернути суміш на вогонь, і на середньому вогні, постійно помішуючи, варити до загустіння. Потім ще 1 минуту.

4. Зняти суміш з вогню, влити ром і добре перемішати. Накрити плівкою “вконтакт” і повністю остудити до кімнатної температури. Розм’якшене масло збити до посветления, і порційно, ввести заварную основу. В 1/2 частина крему додати какао і перемішати до однорідності. Відкласти трохи крему для кожного украшения.