Італійський вершковий пиріг зі сметаною

Моя бабуся називала цей пиріг “коврижка”. І я думала, що саме так він називається. Але нещодавно я дізналася, що це італійський вершковий пиріг зі сметаною. Я звичайно, засмутилася. Але потім вирішила, що такий смачний пиріг має право називатися як завгодно. Хоча, “коврижка” все ж душевней.

Інгредієнти

Для тесту:
3 жовтки
70 гр цукру
80гр розтопленого вершкового масла
210 гр борошна
10 гр ван.цукру
10 гр розпушувача

Для начинки:
3 білка
80 гр цукру
400 гр сметани 20%
40 гр кукурудзи, п.крохмалю
Щіпка солі.

Італійський вершковий пиріг зі сметаною покроковий рецепт

1. В мисці збиваємо жовтки і цукор, вводимо масло, ван цукор і розпушувач. Змішуємо міксером або віночком. Вводимо борошно і замішуємо тісто. Ділимо тісто на 2 нерівні частини, загортаємо у плівку і прибираємо в холод на 30 хвилин. Білки з дрібкою солі збиваємо міксером до піни і додаємо сахар.
2. В начинку краще покласти білий, що б вона була біла. А ось в тісто цілком можна коричневий. І збиваємо до піків. Вводимо крохмаль, збиваємо і прибираємо міксер. Вводимо сметану і перемішуємо до однорідності лопаткою. Разьемную форму діаметром 24 см змащуємо маслом і присипаємо мукой.
3. Дістаємо з холодильника більший шматок тіста і вистилаємо нею дно форми і бортик висотою 1 див. Можна розкачати тісто, але мені простіше натерти на тертці обкласти і придавити тісто до форми. Виходить дуже тонкий шар тіста☝️. Викладаємо начинку. Меншу частину тіста трьом на тертці і посипаємо на начинку.

4. Випікаємо 35 хвилин при температурі 180 гр. Пиріг в духовці сильно підніметься, при охолодженні опадає. Це нормально. Дочекайтеся охолодження і зніміть форму.