Сливовий пиріг відкритий тарт

Рецепт сливового тарта. Боже, бережи випічку! Сливовий пиріг відкритий тарт простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

Тісто:
125 г пшеничного борошна
75 г холодного сливыча 82,5%
3 ст. л. молока 3-6%
щіпка солі

Начинка:
10-12 злив
35 г вершкового масла 82,5%
70 г цукру(у мене 30 коричневого і 40 білого)

Сливовий пиріг відкритий тарт покроковий рецепт

1. Масло вмочити в борошно і натерти в ємність з борошном на тертці. Пальцями швидко перетерти вміст в крихту, додати молоко і сіль і за допомогою міксера і насадки для тіста змішати до однорідності і еластичності(~2-3 хв). З тіста сформувати кулю, обернути його харчовою плівкою і прибрати в холодильник. ⠀
2. Духовку розігріти до 190°. ⠀ Сливи ніжно позбавити кісточок, розділити на половинки. У сковороді розтопити масло, додати цукор, дочекатися об’єднання(~2 хв), викласти сливи зрізом вниз. Готувати приблизно 5 хв. Як варіант, можна зробити звичайну карамель, вилити її на дно форми і укласти свіжі сливы.
3. Я зробила два тарта: один такий і один такий. ⠀ Дно форми застелити пергаментом (я вирізаю коло діаметра форми), вилити отриману карамель на дно форми, солодко втопити в ній сливи. ⠀
4. Дістати з холодильника тісто, розкачати в тонкий пласт, накрити сливи. Обрізати зайве тісто, те, що залишилося, загорнути всередину, щоб все було рівно прикрите. ⠀ Випікати 30 мин.

5. Дати охолонути хоча б 15 хвилин у формі, після чого перевернути тарт на тарілку. Можна подавати з морозивом, можна посипати подрібненим горіхом. ⠀ Соковито, волого, мокро.