Різдвяний штоллен з сиром, родзинками і сухофруктами

Я не шопоголік, але сукня зі знижкою купила 😁. Я б і без знижки купила, просто тому, що хочу. Але тут все збіглося. Люблю коли так. А раз є плаття, то і свято буде. Починаємо готуватися і збирати рецепти в скарбничку? Як зробити Різдвяний штоллен з сиром, родзинками і сухофруктами рецепт простий в духовці. Пропоную любителям різдвяної випічки, але не любителям довго возитися з тестом, приготувати дуже смачний і не складний у приготуванні сирний штоллен. Саме час закупити необхідні продукти і відпрацювати рецепт.

Інгредієнти

500 борошна
10 грам розпушувача
2 яйця
125 грам цукру
пара крапель ванільного екстракту
250 грам сиру
1/2 ч. л. солі
125 грам вершкового масла
Цедра одного апельсина і одного лимона
250 грам родзинок різних кольорів
100 грам суміші сухофруктів : цукати, в’ялена журавлина, вишня, курага
150 грам суміші горіхів: мигдаль, фундук, кешью, волоські (порубати)
50-100 грам вершкового масла для змазування готових штолленов
100 грам цукрової пудри

Різдвяний штоллен з сиром, родзинками і сухофруктами покроковий рецепт

1. Сухофрукти заздалегідь, приблизно за тиждень, замочити в коньяку і апельсиновому соку. Потім викласти на друшляк і дати стекти зайвої рідини. Масло кімнатної температури збити з цукром до білої пишної маси, додати по одному яйця, сир, збити до однорідності. Додати цедру лимона і апельсина, ваніль, сіль і смешать.
2. Просіяне борошно з розпушувачем, додати до маси і вимісити тісто. На посипаній борошном поверхні вмішати в тісто сухофрукти і горіхи. Дати тісту відпочити 15 хвилин. Розігріти духовку на 180 градусів. Деко застелити пекарської папером. Поділити тісто на 4 рівних части.
3. Трохи розім’яти кожен шматок і скласти майже навпіл. Випікати штоллен 50-60 хв, він повинен всередині добре пропектися. Відразу після духовки нанесіть розтоплене масло пензликом, присипте хорошим шаром цукрової пудри, через 2-4 хвилини знову змажте маслом і знову присипте пудрой.
4. Дайте штоллену охолонути і загорніть у фольгу, папір або рушник, покладіть в прохолодне місце (8-10 градусів) на кілька днів. Але можна їсти його і свіжоприготованим. Зберігати довго сирні штоллени не раджу. Хоча я зберігала 😄 . Печіть і радуйте своїх близьких!