Вірменська гавар гата

Як смачно зробити Вірменська гавар гата простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Сьогодні у нас вірменська національна випічка – «Гата» . Справжню смачну гату можна приготувати виключно руками – від замісу тіста і приготування хориза до нанесення орнаменту перед випічкою. А що може бути смачніше страви приготованого руками мами? Вірно, нічого смачніше не буває.

Інгредієнти

Олія – 200 г
Борошно – 600-700 р
Яйця – 2 шт.
Цукор – 1 стіл ложка
Оцет – 1 стіл ложка
Мацоні – 200 г
Сметана 25% – 300 г
Сіль – 1 щіпка

Хориз (начинка):
Цукор – 440 р
Топлене масло – 250 г
Борошно – 370 г

Вірменська гавар гата покроковий рецепт

1. Змішати всі інгредієнти і замісити м’яке тісто. Розділити на дві частини ,накрити рушником і залишити при кімнатній температурі на 30 хвилин. За цей час приготувати хориз.

2. Змішати Цукор з маслом кімнатної температури, додати борошно і розім’яти руками в крихту. Дістаємо тісто розкачуємо, змащуємо топленным маслом, посипаємо начинкою і складаємо, як на відео. Повторюємо ще раз з начинкой.

3. Третій раз, формуємо Гату, змащуємо жовтком. Формуємо орнамент і ставимо випікатися в розігріту до 180 градусів духовку до готовності. З такої кількості інгредієнтів виходить дві Гати. Гату розрізають і подають постигла. Приємного аппетита.

Відео рецепт 👇