Домашнє мадлен тістечко з малиною

Для тістечок Мадлен існує своя форма, особлива, у вигляді черепашок. Але більш витягнута. У мене ж була більш кругла. Я показувала її кілька днів тому в сториз – та, яка з Фикспрайса. Як зробити Домашнє мадлен тістечко з малиною рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

1. Яйця С1 – 2 штуки
2. Ванільний цукор – 15 грам
3. Білий цукор – 55 грам
4. Мед – 25 грам
5. Молоко 3,2% – 35 грам
6. Борошно – 110 грам
7. Розпушувач – 5 грам
8. Вершкове масло 82,5% – 100 грам
9. Свіжа малина – 100 грам
10. Ванільна паста – опціонально

Домашнє мадлен тістечко з малиною покроковий рецепт

1. Яйця збити віночком з цукрами. Додати мед і ванільну пасту, знову добре збиваємо. Додаємо 1/2 частина молока, перемішуємо. Змішуємо борошно з розпушувачем і вводимо в тісто. Вимішуємо, щоб не було грудочок. Додаємо решту молока, перемішуємо. Вводимо розтоплене вершкове масло і знову ретельно перемішуємо. Перекладаємо тісто в кондитерський мішок і прибираємо на 30 хвилин у холодильник.
2. Форму змастити маслом і присипати борошном. Зайве прибрати. Відсаджуємо тісто у формочки майже до верхнього краю і зверху кладемо половинки малини. Духовку розігріваємо до 200 градусів, коли поставили Мадлен, то температуру відразу зменшуємо до 160-155 градусів. Випікаємо близько 15-20 минут.
3. Тістечка стануть золотистими і зверху буде явний горбик – парус. Охолодити у формі, виймаємо. Перед подачею посипаємо цукровою пудрою. Приємного апетиту! Тістечка за цим рецептом можна приготувати з начинкою – рецепт той же, але без малины.