Печиво горішки зі згущеним вареним молоком

Хтось скаже, що горішки зі згущеним молоком в епоху кулінарних шедеврів виглядають просто. Як зробити Печиво горішки зі згущеним вареним молоком рецепт простий. Може бути, але вони будять спогади і повертають нас у дитинство. Пам’ятаю, коли була маленькою, на кухні в шафі зберігалася чарівна начиння – важкі подвійні сковорідки. Мама робила в них молочне печиво й горішки.🧇🎄 Було дуже смачно! Рецептів зараз безліч, поділюся з вами одним з них. Готуємо?!

Інгредієнти

🔸2 яйця,
🔸80 г цукру,
🔸200 г вершкового масла,
🔸400 г пшеничного борошна,
🔸1/2 ч. л. гашеного соди,
🔸щіпка солі,

🔸1 банку вареного згущеного молока,
🔸120 г вершкового масла,
🔸фундук за бажанням.

Печиво горішки зі згущеним вареним молоком покроковий рецепт

1. Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника, воно має бути м’яким. Можна, звичайно, і розтопити, але тоді дуже важко зловити кількість сухих інгредієнтів і можна забити тісто борошном. Змішати за допомогою лопатки (весла міксера) вершкове масло, цукор, сіль і яйця. Цукор можна замінити цукровою пудрою. ⠀

2. Додати соду, гашену оцтом, перемішати. Додати частинами просіяне борошно. Борошна може знадобитися трохи більше або менше. Можна додати 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю. Швидко замісити тісто. Відправити тісто в холодильник на 60 хвилин. Розділити тісто на однакові шматочки, скачати шарики.
3. У мене сковорода для приготування 12 половинок горішків, кульки катаю по 5-6 р. сковороду Прожарити, якщо ви користуєтеся “старою доброю технікою”, випікати шкарлупки до золотистого кольору. При необхідності шкарлупки підрівняти ножем, остудити. Для крему заздалегідь дістати з холодильника вершкове масло і варене згущене молоко.

4. Вони повинні бути кімнатної температури. Збити розм’якшене вершкове масло, додаючи згущене молоко. Начинити шкарлупки кремом, в центр при бажанні додати обсмажений фундук або волоський горіх, з’єднати половинки. Відправити в холод для стабилизации.