Цукерки пташине молоко домашні на агар-агарі

Рецепт улюбленої “пташки”. Така “пташка” порадує і дорослих, і дітей своїм смаком – ніжна, м’яка і готується дуже просто. Як зробити смачні Цукерки пташине молоко домашні на агар-агарі рецепт простий і швидкий.

Інгредієнти

Крем
▪️ масло кімнатної температури ( 82,5%) 200 р
▪️ згущене молоко кімнатної температури – 100 г

Меренга
▪️ білки – 90 р
▪️ цукор – 30 г
▪️ лимонна кислота – 2 г

Сироп
▪️ вода – 130 р
▪️ агар-агар (сила 900) – 6 р
▪️ цукор – 180г
▪️ глюкозний сироп – 100г

Цукерки пташине молоко домашні на агар-агарі покроковий рецепт

1. Збити згущене молоко і масло кімнатної температури до пишної маси. Почати збивати білки з лимонною кислотою на мінімальній швидкості до пивної піни, додати частинами цукор і збити до щільних пік. Паралельно почати варити сироп: у сотейнику з товстим дном з’єднати воду і цукор, всипати агар.
2. Варити до 115С ( показник готовності – ниточка сиропу, як для приготування зефіру ). У збиті білки на максимальній швидкості ввести акуратно сироп. Потім порційно по 1 столовій ложці ввести крем під взбиваемую масу (на мінімальних оборотах міксера).
3. І продовжити збивати до однорідності (температура в ідеалі 55С, але не нижче 40С, т. к. почне працювати агар-агар). Розподілити масу у форму (у мене рамка 20*20) і залишити в прохолодному місці на 4-5 годин. Нарізати на порційні шматки, можна обваляти в какао. Приємного апетиту 😋