Сирні паски вологі на дріжджах на великдень

Як зробити Сирні паски вологі на дріжджах на великдень простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

☑️ 150мл молока
☑️ 11гр дріжджів
☑️ 200гр цукру
☑️ 1гр ваніліну
☑️ 150гр сиру
☑️ 3 яйця
☑️ 100гр вершкового масла
☑️ 100гр родзинок
☑️ 100гр цукатів
☑️ цедра 1 апельсина
☑️ щіпка солі
☑️ 400гр борошна

Глазур:
☑️ 1 яєчний білок
☑️ 100г цукрової пудри
☑️ 2ст.л. соку лимона

Сирні паски вологі на дріжджах на великдень покроковий рецепт

1. Робимо опару. У тепле молоко додаємо 1ст.л. Цукру, дріжджі, 100гр борошна. перемішуємо і залишаємо підніматися. ⠀ Сир збиваємо з яйцями в блендері. Масло розтерти з цукром, ваніліном, сіллю і цедрою апельсина. ⠀

2. У підійшла опару додаємо яєчно-сирну суміш, олія, промиті родзинки і дрібно нарізані цукати, перемішуємо. Вводимо борошно і замішуємо тісто. Залишаємо підніматися. ⠀

3. Піднялося розподіляємо тісто по формах для пасок на 1/3. Накриваємо рушником і даємо ще раз піднятися. ⠀ Відправляємо в розігріту духовку на 100гр на 10хв, потім піднімаємо до 180 гр на 25-35 хв. (Маленькі у мене приготувалися за 25хв, великі за 35).

4. Готуємо глазур. Білок збиваємо з цукровою пудрою (поступово додаючи), слідом додаємо сік лимона і також збиваємо. ⠀ Гарячі готові паски змащуємо глазур’ю і прикрашаємо за своїм желанию.

Відео рецепт 👇