Торт Королева Вікторія з полуницею

Привіт! Сьогодні я приготую торт “Вікторія”. Як приготувати дуже смачний Торт Королева Вікторія з полуницею рецепт простий.

Інгредієнти

Діаметр – 16 см
В 100 г – 297 ккал

Бісквіт
Розпушувач – 4 грам
Масло вершкове 82% – 200 грам
Борошно – 200 грам
Яйця – 4 штуки (200 г без шкаралупи)
Цукор – 140 грам
Сіль – 1 грам
Ванільний цукор – 10 грам

Фруктова прошарок
Полуниця – 350 грам
Желатин – 7 грам
Цукор – 70 грам або за смаком
Вода питна – 45 грам

Крем
Ванільний цукор – 10 грам
Вершки 33 % – 200 грам
Сирний сир – 600 грам
Ванілін – 1 грам
Цукрова пудра – 100 грам

Сироп для просочення
Вода питна – 70 грам
Цукор – 60 грам
Лимонний сік – 20 грам

Торт Королева Вікторія з полуницею покроковий рецепт

1. Дно форми для випічки вистелити папером з антипригарним шаром, бокові частини змастити рослинним маслом до бортів прикріпити смужки вам інструкцію щодо перерахунку інгредієнтів на інший розмір форми залишу під відео дуже м’яке вершкове масло з’єднати з ванільним цукром і цукром перемішати, збільшити швидкість міксера до максимуму і збивати 3-4 хвилини, періодично очищаючи стінки миски по одному додати яйця кімнатної температури, ретельно збиваючи після кожного легке розшарування суміші не позначається на остаточному результаті. Просіяне борошно з’єднати сіллю і разрыхлителем.

2. В кілька етапів додати до масляно-яєчної суміші, ретельно перемішуючи лопаткою. Розділити суміш навпіл, краще це зробити за допомогою ваг, і розкласти рівномірним шаром. Випікати в розігрітій до 160 градусів духовці на середньому рівні без конвекції 25-35 хвилин. Готовність перевірити натисканням на центр і краю бісквіта, під пальцями повинна бути однакова консистенція пружна. Вийняти з форм і повністю остудити на решітці загорнути кожен бісквіт харчову плівку і відправити в холодильник на шість-дванадцять годин для стабілізації або заморозить.

3. Для начинки, питну воду з’єднати желатином, перемішати і залишити для набухання ягоди полуниці, свіжі або заморожені, пюрировать блендером, не однорідну масу, з’єднати в каструлі з цукром за смаком, довести до кипіння і варити розмішуючи дві хвилини. В гарячій масі набряклий желатин розчинити перелити в миску і повністю остудити загуслу начинку перемішати і перекласти в кондитерський мішок у бісквітів підрівняти верхівки і розрізати кожен на два однакових пласта, довгим гострим ножом.

4. Охолоджений сирний сир з’єднати з ваніліном, цукровою пудрою, по смаку, і охолодженими жирними вершками збити на максимальній швидкості міксера в щільну, добре тримає форму масу. Замість сиру, добре підійде отвешенная, не менше доби, смачна сметана. Частина крему перекласти в мішок. На блюдо встановити перший корж, просочити сиропом. Встановити кондитерське кільце, по краю прокласти ацетатную плівку або папір для випічки з антипригарним шаром, зафіксувати кільце. Покрити корж шаром крему, розрівняти по краю зробити бортики з крема.

5. На один шар у мене пішло 170-180 грам крему. Центральну частину заповнити начинкою, приблизно, 90 – 100 грам на кожен шар. Все повторити з другим і третім коржем четвертий корж перевернути, просочити сиропом і покрити тонким шаром крему. Замість полуничної начинки, на крем можна розподілити шматочки свіжої полуниці, як класичному торті, але це скоротить термін зберігання до доби з моменту складання. Відправити торт і залишки крему холодильник на 10-12 годин. Торт звільнити від кільця і плівки, боки покрити тонким шаром крему і зібрати надлишки лопаткою, щоб коржі були видні крізь шар крема.

6. Нанести зверху тонкий шар крему і зробити рельєф за допомогою хвилястого ножа. Залишок крему по краю зібрати. Прикрасити ягодами полуниці. За бажанням їх можна покрити нейтральною глазур’ю або желатиновим розчином. Декор торта може бути іншим за вашим смаком. Ніжні, досить вологі, коржі, чудово доповнює крем з пломбирным смаком і ароматна ягідна начинка. Рецепт на автентичність не претендує і є моєю інтерпретацією популярного торта.