Різдвяні кекси з сухофруктами і алкоголем

Як зробити смачні Різдвяні кекси з сухофруктами і алкоголем рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

У формі 16на6на6см виходить 8-9 кексів вагою 450-500гр

8 яєць
400гр масла кімнатної температури
400гр цукру
500гр борошна
100 г меленого мигдалю
2 ч. л. прянощів (мускатний горіх, кориця, гвоздика)
2 чл розпушувача
1,2 кг будь-яких сухофруктів (чим різноманітніше, тим краще)+750мл алкоголю

Різдвяні кекси з сухофруктами і алкоголем покроковий рецепт

1. Сухофрукти (родзинки, в’ялену вишню, журавлину, полуницю, грушу, помело, кумкват, папайя, манго і тд ) замочити на 2неделі(мінімум!), в ідеалі на місяць в алкоголі. Можна використовувати будь-який ваш улюблений і ароматний (лікери, ром, коньяк, херес). Масло збити з цукром, по одному додати яйця кімнатної температури, кожен раз добре взбивая.
2. Всипати сухі інгредієнти, перемішати і ввести сухофрукти разом з рідиною. Розподілити тісто по формах і пекти приблизно 1-1,5 год (до сухої шпажки) при температурі 160 градусів. Час випікання може збільшиться в залежності від вашої форми, чим вона більше, тим довше выпекать.
3. Гарячі кекси просочити сумішшю белиса+віскі (або коньяк), так щоб скоринка зверху стала мокрою і липкою) остудити, після чого вийняти з форм і щільно обернути плівкою у кілька шарів. Залишити дозрівати в прохолодному місці на кілька тижнів. В процесі витримки можна ще разок просочити кекси алкоголем.

Відео рецепт 👇