Чізкейк шоколад-обліпиха-апельсин

Як зробити смачний Чізкейк шоколад-обліпиха-апельсин рецепт простий. Як людина , яка в звичайному вигляді не любить обліпиху , заявляю : це самий смачний і ніжний чізкейк з усіх , що я готувала 💯
Рекомендую приготувати і подати також , зі збитими вершками і апельсиновим соусом . Вершки пом’якшують яскравий смак обліпихи (ягідки зверху так класно лопаються у роті 😍), апельсин надає солодку ноту, а шоколадний бісквіт яскраво завершує смак.

Інгредієнти

На чізкейк 1 кг – 14 см діаметр Форми.
Бісквіт:
1 яйце
50 грам цукру
50 грам борошна
20 грам какао
100 грам кави (окріп)
30 грам рослинного масла
Сода 1/3 ч. ложки
Цедра половини апельсина

Чізкейк:
270 грам вершкового сиру
140 грам обліпихи
1 яйце
2 ч ложки крохмалю
80 грам цукрової пудри
Друга половина цедри апельсина

Чізкейк шоколад-обліпиха-апельсин покроковий рецепт

1. Все змішуємо , в кінці вливаємо гарячий кави. Тісто виходить рідке. Випікаємо при температурі 165 градусів 20-25 хвилин . Не перепеките, бісквіт повинен залишати на шпажці вологі шматочки , але не рідке тісто. Так ми не пересушим його при подальшому допекании.

2. Чізкейк:
Сир змішуємо з яйцем, пудрою, пюре обліпихи (просто пробити блендером обліпиху. Я використовувала прямо з м’якоттю і кісточками). Додаємо крохмаль і цедру апельсина. Виливаємо на бісквіт і випікаємо ще 25-30 хвилин при температурі 165 градусів, серединка повинна злегка труситься, а з боків вже схопитися. Даємо охолонути 15 хвилин з відчиненими дверцятами прямо в духовці , після охолоджуємо в холодильнику 6 годин

3. Для подачі:
Соус – 100 грам соку апельсина проварит з 10 грамами цукру і 10 г крохмалю, остудити. 130 грам вершків збити з 30 грамами цукрової пудри прямо перед подачею. Таке маленьке кількість зручно збити ручним блендером.

Відео рецепт 👇