Мигдальний пиріг тарт з інжиром

Мигдальний пиріг з тарт інжиром простий рецепт в духовці. Наш абсолютний і непохитний бестселер форма «Тарт». Її хочуть всі😍Вона притягує своїми незвичайними формами і практичністю, адже в ній можна пекти не тільки кекси.В спеціальну виїмку можна заливати різні начинки і крему, в результаті у вас вийде цілий тортик! Форма з литого алюмінію з безпечним КЕРАМІЧНИМ антипригарним покриттям!

Інгредієнти

Для кексу:
150 гр. Вершкового масла
220 гр. Цукру
2 яйця (С0)
180 гр. Молока
220 гр. Борошна
70 гр. Мигдальної Муки
100 гр. Мигдалю смаженого
7 гр. Розпушувача

Компоті з інжиру:
200 гр. Пюре Інжиру
300 гр. Інжиру шматочками
40 гр. Цукру
5 гр. Пектину Пудовъ для джему та варення (пектину NH)

Розмір: 26 на 6см;
Вага: 1кг;

Мигдальний пиріг тарт з інжиром покроковий рецепт

1. До яєць всипаємо цукор і вливаємо розтоплене або розм’якшене вершкове масло. Дуже добре перемішуємо вінчиком або міксером. ⠀ Вливаємо молоко кімнатної температури, перемішуємо. ⠀ Просіваємо борошно, розпушувач, мигдалеву борошно, знову перемішуємо і додаємо смажений рубаний мигдаль (можна мигдальні пелюстки).

2. Мигдалеву борошно можна замінити на звичайну. ⠀ Форму змащуємо тонким шаром рослинного масла і вливаємо тісто. ⠀ Стукаємо пару раз формою об стіл, щоб вийшов зайвий повітря і тісто розподілилося рівномірно. ⠀ Відправляємо в розігріту до 170 С духовку на 45-50 хв. ⠀

3. Готовність перевіряємо зубочисткою, тому що час випічки залежить від духовки і товщини стінок форми! ⠀ Даємо охолонути 10 хвилин у формі, після витягаємо і остуджуємо на решетке.
4. Компоті з інжиру:
Для пюре просто подрібнюємо інжир блендером. В окремій чашці змішуємо цукор з пектином (тільки так потрібно вводити пектин, щоб не було грудок).

5. Пюре доводимо до 80С (до кипіння) і всипаємо цукор, змішаний з пектином дощиком. Додаємо нарізаний інжир і варимо ще 2 хвилини. Виливаємо поверх тарта. Прибираємо в холодильник на пару годин, так просто буде вкуснее.

Відео рецепт 👇