Різдвяний шоколадний кекс фруткейк з ромом і лимонним соком

Як смачно зробити Різдвяний шоколадний кекс фруткейк з ромом і лимонним соком простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

на 2 кексу.

Начинка:
300 г чорносливу,
150 г в’яленої журавлини,
150 г родзинок,
150 г в’яленої брусниці,
200 г темного рому,
100 г апельсинового соку,
цедра великого апельсина.

Тісто:
250 г борошна,
200 р м’якого сл.масла,
3 яйця кімнат.темп.,
150 г меду,
150 г цукру,
2 ст. л. з невеликою гіркою какао,
1 ч. л. кориці,
1/2 ч. л. порошку імбиру,
2 ч. л. розпушувача (10 г),
1 ч. л. соди (5 г),
1/2 ч. л. солі.

Різдвяний шоколадний кекс фруткейк з ромом і лимонним соком покроковий рецепт

1. Для начинки можна використовувати будь-які сухофрукти. Великі порізати на шматочки (великий родзинки навпіл). Залити суміш соком і ромом. Закрити. Залишити на ніч. Суміш перекласти в сотейник. Додати корицю, імбир і мед. Нагрівати, помішуючи, до дуже гарячого состояния.

2. Вимкнути вогонь. Ввести соду, перемішати. Дати охолонути до ледь теплого. Масло збити з цукром і сіллю. По одному ввести яйця, продовжуючи збивання. Змішати борошно з розпушувачем і какао.
3. Просіяти в масляну суміш, перемішати. Додати суміш із сухофруктів. Перемішати. Форми застелити пекарської папером, змастити. Викласти тісто, розрівняти. Випікати при 160 -170 гр. (в залежності від духовки) 60-90 хв. (до сухої шпажки).

4. Дати кекси охолонути на решітці. Обернути двома шарами фольги. Зберігати в прохолодному місці (підвіконня). Розрізати можна через неделю.