Галета пісочна з полуницею

ПІСОЧНИЙ ГАЛЕТИ З ПОЛУНИЧНОЮ НАЧИНКОЮ 😍🍓 ⠀ Поки сезон, поспішайте готувати цю смачну красу! ⠀ Готується швидко і просто!🙌👩🍳 ⠀ Розсипчасте дуже смачне пісочне тісто і соковита начинка з літньої ароматною полунички! Рум’яна хрустка скориночка з підсмаженими мигдалевими пелюстками -ну що ще може бути простіше і смачніше для літніх чаювань ?!🥧😍 ⠀ Замість полуниці можна використовувати вишню, черешню, смородину, персики, абрикоси ..,🍒🍑🍓🙌 Галета пісочна з полуницею простий рецепт.

Інгредієнти

на 1 галету 22 см діаметром

Для тіста:
200 р борошна
6,5 ст. л. цукру
100 г слив масла
3,5 ст. л. крижаної води

Для ягідної начинки:
300 г полуниці
1 -1.5 ст л картопляного крохмалю
2 ст л цукру (чи за смаком)

За бажанням для прикраси 50 г мигдальних пелюсток

Галета пісочна з полуницею покроковий рецепт

1. У мисці змішати цукор і просіяне борошно. Додати до суміші холодне вершкове масло, нарізане заздалегідь кубиками, руками або в планетарному міксері зробити олійно-борошняну крихту. ⠀ В крихту додати крижану воду і швидко замісити руками або міксером тісто. Якщо тісто не збирається в кулю -додати ще трохи крижаної води (1 ст л ). ⠀
2. Тісто зібрати кулю, загорнути у харчову плівку і відправити в холодильник на 20 хвилин. ⠀ Для начинки свіжу полуницю акуратно промити від усіх забруднень, просушити і видалити хвостики. Нарізати ягоди. Моя ПОРАДА. Навіть велику ягоду наріжте на половинки, не ріжте мелко.
3. У полуницю додати цукор і крохмаль, перемішати (не робити це заздалегідь), відразу перед публікацією на тісто!!! ⠀ Охолоджене тісто розкачати на пергаменті в широкий круглий пласт діаметром приблизно 28-30 див. В середину пласта тіста викласти акуратно, можна навіть красиво полуницю (викладати по 1 шт, наколюючи виделкою). ⠀
4. Краю коржі підвернути до центру, злегка прикриваючи невелику частину полуниці. З допомогою кондитерського пензлика змастити водою тісто, не сильно, злегка (0,5 ст. л.). ⠀
5. Присипати цукром або мигдальними пелюстками змащені водою краю галети. Галету на пергаменті перенести на деко. ⠀ Випікати галету в попередньо розігрітій до 180С духовці 40-45 минут.