Тарт Татен з грушею і карамельним соусом

Як смачно зробити Тарт Татен з грушею і карамельним соусом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Мабуть, КРАЩИЙ ПИРІГ З ГРУШЕЮ І КАРАМЕЛЛЮ. З упевненістю ділюся рецептом, так як експериментувала з рецептом цілих 3 рази

Інгредієнти

Для тесту:
▫️листкове бездріжджове тісто – 1 шт

Для карамелі:
▫️цукор – 120 г

Для начинки:
▫️груша – 2 шт.
▫️кукурудзяний крохмаль – 40 р.

Тарт Татен з грушею і карамельним соусом покроковий рецепт

1. Готуємо карамель: в глибокий сотейник насипте цукор, і поставте на вогонь трохи вище середнього. Іноді перемішуйте і чекайте коли цукор повністю розчиниться і перетворитися в янарно-коричневий сироп – карамель.

2. Йде на це різна кількість часу, але в середньому 2-5 хвилин. Груші наріжте. Зверху посипте їх крохмалем і обваляйте руками. Формуємо пиріг. Діаметр форми можна взяти будь-кількість інгредієнтів коригувати, тут в рецепті я дала грамовку на форму діаметром 22 см.

3. ВАЖЛИВО! Форма повинна бути цілісною, інакше може витекти карамель. Отже: На дно заливаємо карамель! Далі груші. Після на груші шар трохи раскатаного тесту. Випікаємо 30-45 хвилин при 180 С. Орієнтуйтеся на тісто, воно повинно зарум’яниться і стати твердим. Після пиріг перевертаємо. От і все!

Відео рецепт 👇