Сочники з сиром класичні на сметані

Сочники з сиром класичні на сметані рецепт простий. Домашні сочники з ніжного тіста з повітряної сирною начинкою. Таких сочников в магазині не купиш!

Інгредієнти

Кількість залежить від розміру 😊
Інгредієнти
Для тіста:
розм’якшене вершкове масло – 120 г
сметана 20% – 120 р
яйце – 1 шт.
цукор – 120 г
ванільний цукор – 1 пакетик (10г)
розпушувач – 5 р
сіль – щіпка
борошно – 400 г

Для начинки:
сир 5% – 380 р
сметана 20% – 40 р
цукор – 100 г
яєчний білок – 1 шт.
манна крупа – 25 р
борошно – 25 р

+ яєчний жовток (для змащування)

Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.

Сочники з сиром класичні на сметані покроковий рецепт

1. Приготувати тісто. Вершкове масло з’єднати з цукром і збити міксером протягом 2 хвилин. Продовжуючи збивання додати сметану і яйце, добре збити до однорідної маси. В отриману масу додати борошно, розпушувач і сіль, замісити однорідне тіста тісто. Готове тісто загорнути в поліетиленову плівку і прибрати в холодильник на 1 час.

2. Приготувати сирну начинку. Сир протерти через сито, потім додати залишилися інгредієнти для начинки і добре перемішати до однорідної маси. Відкласти в сторону. Розігріти духовку до 200 °С. Робочу поверхню присипати борошном. Дістати тісто з холодильника, розкачати в пласт товщиною близько 4-5 мм.

3. Вирізати з тіста кола діаметром 10 див. На кожну половинку сочника викласти 2 ч. л. сирної начинки. Накрити начинку другою стороною тіста і трохи щеп тісто по краю в місці згину. Перекласти сочники на деко, попередньо застелений пергаментним бумагой.

4. Змастити сочники жовтком, попередньо жовток можна розмішати зі столовою ложкою молока. Випікаємо в розігрітій духовці 20-25 хвилин, до золотистого кольору. Готові сочні остудити до кімнатної температури і за бажанням посипати цукровою пудрою. Приємного апетиту!