Пісочне печиво домашнє Курабє

Як зробити смачне пісочне печиво Кураб’є домашнє рецепт простий в духовці. Ви помітили, що більшість кондитерських шедеврів з’явилися на світ завдяки випадковостям? Одного разу кухар перської султана повинен був приготувати традиційні східні солодощі, але в палаці не виявилося потрібних інгредієнтів. 🥠🍭 Тоді кмітливий кулінар створив печиво з продуктів, які завжди були в достатку – борошна, цукру, масла, яєць і спецій. Так вийшло печиво кураб’є. Рецепт цього печива досить простий. Продукти для нього і зараз є на кожній кухні. Готуємо?

Інгредієнти

🔸️ 230 г борошна,
🔸️ 190 г вершкового масла,
🔸️ 75 г цукрової пудри,
🔸️ 1 білок курячого яйця,
🔸️ ванільний цукор,
🔸️ щіпка солі,
🔸️ джем, варення для начинки

Пісочне печиво Кураб’є домашнє покроковий рецепт

1. Заздалегідь дістаємо з холодильника вершкове масло і яйце. Вони повинні бути приблизно однієї температури. Щоб кураб’є вийшло смачним і розсипчастим рекомендую брати натуральне вершкове масло з високим відсотком жирності. Розм’якшене вершкове масло збиваємо міксером до побіління і пишності, поступово додаючи цукрову пудру.

2. Додаємо ванільний цукор, щіпку солі і білок. Збиваємо. Частинами вводимо просіяне борошно. Довго тісто не збивайте, досить довести масу до однорідності. Викладаємо тісто в кондитерський мішок. Я використовую велику насадку “відкрита зірка”. Деко застеляємо пергаментом для випічки, відсаджуємо печенье.

3. В кожному печиво робимо лунку і заповнюємо її густим джемом або варенням. Врахуйте, що під час випічки начинка стає рідкою. Не кладіть багато, щоб джем не витік і не пригорів. Відправляємо деко на 5-7 хвилин в морозильну камеру. Це не обов’язковий пункт, але так наше печиво вийде більше рассыпчатым.

4. За ці 5-7 хвилин якраз розігріється духовка. Випікаємо печиво при 180 градусах протягом 10-15 хвилин. Орієнтуйтеся на колір печива і особливості вашої духовки. Приємного чаювання! Зберігати печиво рекомендується в закритій жерстяної банке.