Сирний пиріг з абрикосами і білковим шаром

Як зробити смачний Сирний пиріг з абрикосами і білковим шаром простий рецепт в духовці. Це дуже ніжно і смачно! Готується дуже просто, тому точно у всіх вийде ідеально! Ягоди в начинку можна використовувати будь-які 😋

Інгредієнти

СИРНИЙ ШАР 18 СМ:
• Сир 300 г
• Жовток 2 шт
• Сметана 50 г
• Крохмаль кукурудзяний 20 р
• Підсолоджувач (у мене цукор 60 г)
• Абрикоси 100 г (будь-які ягоди/фрукти)

БІЛКОВИЙ ШАР:
• Білок 2 шт
• Цукор 25 г

Вага: 564 р
КБЖУ всього: 1029 ккал, 65.6/32.9/121.3
На 100 г: 182 ккал, 11.6/5.8/21.5⠀
КБЖУ з цукром, тільки в білковому шарі (25 г): 797 ккал, 65.6/32.9/61.4

Сирний пиріг з абрикосами і білковим шаром покроковий рецепт

1. СИРНИЙ ШАР.
Всі інгредієнти, крім абрикоса, з’єднати і пробити блендером до однорідності. Виходить сирна маса без грудочок. Додати схиблений абрикос, перемішати і перекласти у форму. Випікаємо при 180° ~30 хвилин, дістаємо з духовки.

2. БІЛКОВИЙ ШАР.
Коли сирний шар готовий, збиваємо білки з цукром до міцних піків. Розподіляємо по творожному шару і відправляємо в духовку ще на ~10 хв. Дістаємо з духовки, білковий шар у вас обов’язково осяде 😁 Не переживаємо, так і має бути)) Даємо охолонути і тільки потім дістаємо з формы.

3. Зверніть увагу, білковий шар не повинен стосуватися форми, розподіліть його так, що б між ним і формою був ~1 мм, тоді десерт буде рівний, а не як у мене)) В сирному шарі ЦУКОР можна ЗАМІНИТИ будь-яким подсластелем, так само сах.заступником!

Калорійність буде в рази нижче 😉 Що б вийшли карамельні сльозки (яких у мене немає, тому що я взагалі забула за них), коли дістали десерт з духовки – накриваємо кришкою, і даємо так повністю остыть.

Відео рецепт 👇