Новорічний Зефір з журавлиною домашній

Рецепт “Новорічний Зефір з журавлиною” домашній простий. Обіцяла дати рецепт в пості 😉 Зберігайте, щоб не втратити ❤️ і буду вдячна за коментарі та зворотній зв’язок 🤗 На відео зефіру 1 годину 😉.

Інгредієнти

У чашу:
🌿50г журавлинного пюре (я використовую садову журавлину)
🌿75г яблучного пюре
🌿95 цукру
🌿1г лимонної кислоти
🌿1 білок С1 (30-35г)

Додатково цедра 1 апельсина, також можна додати кориці 1/2 ч. л

Сироп:
🌿7г агар-агару (900)
🌿120г води
🌿195г цукру

Новорічний Зефір з журавлиною домашній покроковий рецепт

1. З апельсина зняти цедру. Яблука порізати на шматочки, прибрати серцевиною і кісточки, запекти в мікрохвильовій печі до м’якого стану, пюрировать – пюре готове (за бажанням можна перетерти на сито від шкірки). Журавлину запекти в мікрохвильовій печі до м’якого стану, пюрировать – готово. ⠀ В чашу для збивання скласти всі інгредієнти крім цедри і почати збивати на середній швидкості, поступово збільшуючи до максимальной.
2. Збиваємо інтенсивно до появи чітких піків. ⠀ В сотейнику з’єднати воду, агар -агар, цукор і починаємо варити сироп. Як тільки сироп закипів, зменшуємо потужність плити на середнє значення і при постійному помішуванні варимо сироп до «ниточки» або 111С. ⠀ На середній швидкості міксера обережно середньої струменем влийте сироп в пюре по стінці чаші, щоб сироп не потрапив на віночки. ⠀
3. Як тільки весь сироп влили включаємо швидкість міксера на максимальну і збивайте ще секунд 30, або хвилину. Додаємо цедру і перемішуємо акуратно лопаткою. Потім дуже швидко лопаткою перекладіть всю масу в кондитерський мішок з насадкою, закрутіть хвостик у мішка і відсаджуємо красиві завитки. ⠀

4. Після того, як ви відсадили весь зефір, залишаємо його сохнути (стабілізуватися) на 12-24 години, залежить від вологості у вашому приміщенні. Після стабілізації з’єднуємо 2 половинки зефіру між собою і посипаємо цукровою пудрой.