Пахлава з волоськими горіхами, медом, цукром і сметаною простий рецепт.
Інгредієнти
Для тесту:
✅ 400г-борошна
✅ 1ч/л-розпушувач
✅ 180гр вершкового масла
✅ 120 гр сметани
✅ 4желтка
✅ 500-гр. горіхів
✅ 4белка
✅ 400гр цукру
✅ 1-2ст/л кориці (за бажанням)
Для змазування:
✅ 1 жовток
✅ 1 ст л .сметани
✅ 5-6ст л ароматного меду
Пахлава з волоськими горіхами, медом, цукром і сметаною покроковий рецепт
1. У борошно додаємо розпушувач перемішуємо, додаємо холодне вершкове масло і гарненько рубаємо. Додаємо сметану, жовтки, знову рубаємо: поки наше тісто не почне липнути до ножа. Збираємо наше тісто в грудку і відправляємо в холодильник на 1час.
2. Начинка: горіхи 🌰 подрібнюємо через блендр додаємо цукор, корицю і добре перемішуємо: Далі білки збиваємо до твердих піків: Дістаємо наше тісто ділимо на три частини, і починаємо розгортати по розміру нашого листа на кожен лист тіста викладаємо білок, потім горіхи 🌰
3. Останній шар змащуємо сметаною і жовтком, робимо глибокі надрізи по формі яка вам потрібна, прикрашаємо горіхом і відправляємо в розігріту духовку на 30-35мин при 180гр. Далі дістаємо пахлаву рясно змащуємо медом Пахлава готова.
Відео рецепт 👇