Пиріг Коблер з ревеню та полуниці

Як зробити Пиріг Коблер з ревеню і полуниці простий рецепт в духовці. Ревінь, наголос на другий склад, це точно, але мені незвично. Для мене ці червоні черешки – спогади з дитинства. Вони з’являлися на Алайському, чомусь у квітковому ряду, в середині весни. Пучок – три черешка – за 15 коп. Я купувала і сгрызала по дорозі додому, мама варила компот або кисіль і пекла пиріг, як з яблуками. Ревінь кислий і ароматний.
Кажуть, невибагливий, багато хто ставиться до нього зневажливо, як до бур’яну. А в багатьох країнах – просто втілення сезонності в їжі. Головний компаньйон в пирогах з ревенем – полуниця. Він їй – обсяг, вона йому – солодкість і компліментарний аромат. Зробила на днях коблер – густий кисіль з ревеню і полуниці, на нього – грудочки здобного тіста і в духовку на півгодини. З йогуртом – відмінний сніданок.

Інгредієнти

Для тесту:
210 г пшеничного борошна
50 г цукру
1 ½ ч. л. розпушувача
¼ ч. л. соди
180 г пахти або рідкого кефіру або кислого
60 г вершкового масла

Для начинки:
450 г ревеню, очищеного
350 г полуниці
250 г світлого коричневого цукру
2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
1/8 ч. л. солі

Пиріг Коблер з ревеню і полуниці покроковий рецепт

1. Увімкніть духовку на розігрів до 200C. Розтопіть вершкове масло і остудіть до кімнатної температури. Ревінь наріжте шматочками шириною трохи більше сантиметра, полуницю розрізати на 2-4 частини. Змішайте віночком в мисці борошно, розпушувач, соду і сіль. Додайте кисле молоко і розтоплене масло, перемішайте до однородности.
2. Закрийте миску і відставте. У сковороді, яку можна поставити в духовку, змішайте цукор, крохмаль і сіль. Додати полуницю і ревінь, перемішайте і готуйте на середньому вогні, поки ягоди і ревінь не випустять сік і крохмаль, його не почне загущать.
3. Це займе хвилин 8-10. Столовою ложкою викладіть на начинку грудочки тіста, розташовуючи їх на відстані приблизно 1.5 см один від одного. Випікайте 25-30 хвилин або до тих пір, поки поверхня тіста стане золотистим, а начинка – густий і блестящей.

4. Дуже обережно переставте сковороду на решітку. Остудіть 15-20 хвилин, розкладіть по глибоких тарілках і їжте вже, їжте!