Пісочний яблучний пиріг з крихтою зверху з манкою і корицею

Пісочний яблучний пиріг з крихтою зверху з манкою і корицею в духовці простий рецепт домашній. Ви здивуєтеся, коли дізнаєтеся, як готувати це смачний яблучний пиріг. З хрусткою пісочної скоринкою зверху і м’якою соковитою ароматною яблучною начинкою з корицею. Коли немає часу, але хочеться смачної випічки.

Інгредієнти

6 середніх яблук,
1 ст. борошна,
1 ст. манної крупи,
1 ст. цукру,
120 г вершкового масла,
1 ч. л. розпушувача,
2 ч. л. кориці,
ваніль

Пісочний яблучний пиріг з крихтою зверху з манкою і корицею покроковий рецепт

1. Яблука ріжемо на середні шматочки. Дуже добре коли соковиті яблука, завдяки рідини пиріг виходить ще смачніше. Відправляємо в каструльку і тушкуємо 5-7 хвилин з ложкою цукру і корицей.

2. Сухі інгредієнти змішати. Вершкове масло кладемо в морозилку на 10 хвилин. Форму для випікання застелити папером. Суху суміш розділити на 3 частини. 1/3 частина насипаємо у форму рівним слоем.

3. Зверху тремо на тертці трохи вершкового масла рівномірним шаром. Викладаємо 1/2 частина яблук. Далі сухий шар, вершкове масло і яблука. Зверху сухий шар і вершкове масло.

4. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 170 градусів приблизно 50 хвилин. Але орієнтуйтеся по своїй духовці! Можна останні 20 хвилин опустити температуру до 160.

Відео рецепт 👇