Хмиз на кефірі

Як зробити Хмиз на кефірі рецепт простий.

Інгредієнти

1. Кефір – 250 мл
2. Яйце – 1 шт.
3. Масло рослинне – 1 ст. л. + для смаження
4. Цукор – 3 ст. л.
5. Ванільний цукор – 1 ч. л.
6. Сода – 1/3 ч. л.
7. Сіль – 1/3 ч. л.
8. Кориця – 1/2 ч. л. (за бажанням)
9. Борошно ~ 3 склянки (0,2 л)
10. Цукрова пудра для посипання

Хмиз на кефірі покроковий рецепт

1. Кефір, яйце заздалегідь дістати. Кефір з яйцем і рослинним маслом збиваємо. Додаємо 2 види цукру, соду, корицю і сіль – перемішуємо венчиком.

2. Просіваємо борошно частинами (може знадобитися більше або менше) і замішуємо м’яке тісто, щоб не липло до рук – залишаємо тісто хвилин на 20. Тісто розкачуємо ~ 0,5 см – вирізаємо ромбики, робимо в центрі надріз і вивертаємо один кончик.

3. Нагріваємо олію і смажимо до золотої скоринки з двох сторін. Викладаємо готовий хмиз на паперові рушники, даємо стекти зайвому маслу. Перекладаємо хмиз на тарілку і посипаємо цукровою пудрой.