Німецький різдвяний кекс штоллен

Як смачно зробити Німецький різдвяний кекс штоллен простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Для 1 середнього розміру штоллен:

•70 + 30 г вершкового масла,
•100 г цукру,
•1 яйце,
•100 г сиру від 9% (вологого, однорідного, з пачки),
•25 мл молока або вершків/сметани,
•1-2 ст. л. рома,
•25 г апельсинових/лимонних цукатів (можна замінити великої цедрою),
•80 г сушеної або в’яленої журавлини (або вишні)
•70 г цільного мигдалю,
•250 г пшеничного борошна в/с,
•6 г розпушувача,
•щіпка солі,
•цукрова пудра.

•Всі продукти кімнатної t

Німецький різдвяний кекс штоллен покроковий рецепт

1. Журавлину і цукати за кілька днів залити ромом (але можна залити, прогріти до гарячого на плиті або в НВЧ і залишити настоятися кілька годин). Мигдаль підсушити на сковороді, остудити, крупно порубати. Борошно змішати з розпушувачем. ⠀ Розм’якшене вершкове масло (70 г) збити з цукром і сіллю до кремоподібного стану, потім вбити яйце. ⠀

2. Додати сир і молоко (або вершки/сметану), збити, всипати 2/3 борошняної суміші – вимісити до однорідності. Всипати горіхи, сухофрукти та цукати в ромі і залишок борошна – ретельно, але швидко замісити тісто. ⠀ Покласти на посипаний борошном стіл, розплющити руками в прямокутник. ⠀

3. Загорнути одну довгу сторону тіста всередину так, щоб край опинився посередині, потім цю ж сторону завернить всередину ще раз (як рулет), не доходячи до краю; надати краях овальний вигляд. ⠀ Перекладіть на деко, покритий пекарської бумагой.

4. Можна зробити бортики з декількох шарів фольги за формою штоллен (я довгу смугу фольги склала по довгій стороні в кілька разів, формуючи смугу, обернула штоллен, краю скріпила скріпкою). ⠀ Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці близько 50 мин.

5. Через 30-40 хвилин перевірте штоллен і при необхідності накрийте фольгою. ⠀ Олію (30 г) розтопити і змастити ним гарячий штоллен з усіх сторін, потім щедро посипати цукровою пудрой.

Відео рецепт 👇