Лимонний чізкейк з лимонним курдом і меренгою

Мигдальний основа, сирний шар з легкою кислинкою, а потім насичено кислий шар лимонного курда, який покриває солодке хмара меренги ☁️ Це не передати, це потрібно спробувати. Як зробити смачний Лимонний чізкейк з лимонним курдом і меренгою рецепт в духовці.

Інгредієнти

на форму 16см:

для основи:
1 яєчний жовток
90 г м’якого вершкового масла
160 г пшеничного борошна
60 г мигдальної муки
50 г цукрової пудри

для курда:
130 г лимонного соку
130 г цукру
30 г кукурудзяного крохмалю
4 жовтки
55 г вершкового масла

для сирного шару:
400 г кисломолочного сиру
100 г вершків 33%
1 яйце
150 г курда
60 г цукру
•для меренги:
90 г яєчних білків
180 г цукрової пудри

Лимонний чізкейк з лимонним курдом і меренгою покроковий рецепт

1. Масло перетерти з цукровою пудрою , вмішати жовток, а потім всі інші інгредієнти. Зібрати тісто в кулю, загорнути в плівку і прибрати в холодильник на 2 години. Всі інгредієнти для курда змішати в сотейнику і варити на повільному вогні, активно і безперервно розмішуючи віночком, до загустения.
2. Остудити і протерти через сито. Тісто розкачати між двома листами пергаменту, викласти у форму, сформувати основу з бортиками. Вистелити стінки і дно пергаментом поверх тіста, щоб воно не підіймалося при випіканні. Відправити в духовку на 20 хвилин при 180 С, потім прибрати пергамент і випікати ще 5-7 минут.
3. Дістати основу і остудити. Сирний сир збити з цукром і вершками, потім додати 150 г готового курда і яйце, збити до однорідності і вилити на остигнула основу. Випікати 2 години при 130 С.

4. Остудити повністю спочатку при кімнатній температурі, потім прибрати в холодильник на ніч. Збити яєчні білки з цукровою пудрою до стійких піків. Поверх сирного шару викласти решту курд, а на нього меренгу. Обпалити пальником і посипати мигдалевими лепестками.