Торт Лимон Чорна смородина

Як зробити Торт Лимон Чорна смородина рецепт простий. Як же вже хочеться тепла , більше ягід , фруктів і вітамін . Вирішуємо проблему солодкої дозою вітаміну С. Дуже рекомендую використовувати домашню смородину , ягідки так класно лопаються у роті 😍

Інгредієнти

На торт діаметром 16 см і вагою ~1,6-1.8 кг

Бісквіт:
5 яєць
150 грам цукру
150 грам борошна
50 грам молока
40 грам розтопленого вершкового масла
Цедра лимона
Щіпка солі
1 ч ложка без гірки розпушувача

Начинка:
310 грам чорної смородини
100 грам цукру
100 грам води або рідкого пюре смородини
28 грам крохмалю

Крем:
600 грам вершкового сирного сиру
120 грам цукрової пудри
100 грам вершків 33%
100 грам чорносмородинової заготовки.

Торт Лимон Чорна смородина покроковий рецепт

1. Бісквіт:
Білки збиваємо з цукром і дрібкою солі до щільних пік, додаємо жовтки, масло , молоко , акуратно вимішуємо. Просіваємо борошно з розпушувачем і додаємо цедру 1 лимона. Випікаємо при температурі 165 градусів 45-50 хвилин до сухої шпажки. Обов’язково ще гарячим обертаємо плівкою і прибираємо в холодильник. Так бісквіт буде особливо соковитим. Через 12 годин вже можна використовувати. Перший раз користуюся кондитерської струною , як шкода, що так довго обходила його стороною . Ідеально рівні бісквіти без зайвих движений.

2. Начинка:
Все змішуємо і уварюють до загусання. Відкладаємо із загальної кількості 100 грам і пробиваємо блендером . Ця частина піде в крем, решта в начинку.

3. Крем:
Сир збиваємо з пудрою до однорідності, додаємо вершки, збиваємо. Додаємо пюре і ще раз взбиваем.

4. Збірка торта на видео.

Відео рецепт 👇