Бісквіт на гарячому молоці і яйцях в духовці

Обожнюю бісквіт на молоці, він виходить вологий і дуже смачний. Якщо у вас не виходять Бісквіти або боїтеся їх готувати, подивіться мій прямий ефір! Сьогодні я готувала пиріг з яблуками, якщо потрібен рецепт чекаю вас там😎 Як зробити Бісквіт на гарячому молоці і яйцях в духовці рецепт простий.

Інгредієнти

Бісквіт 20 см:
5 шт. Яйця (С0)
200 гр. Цукру
160 гр. Молока
70 гр. Вершкового масла
230 гр. Борошна
4 гр. Розпушувача
Щіпка солі

Бісквіт на гарячому молоці і яйцях в духовці покроковий рецепт

1. для бісквіта Яйця завжди бажано використовувати кімнатної температури. Додаємо до яєць щіпку солі і починаємо збивати до появи піни. ⠀ Потім поступово дощиком всипаємо цукор (для того щоб він не осідав на дні), продовжуємо збивати на середній швидкості, поступово збільшуючи швидкість на максимум. ⠀ Маса повинна збільшиться в 4 рази, стати пишна та світла. Яйця з цукром потрібно збити добре від цього залежить пишність вашого бісквіта!

2. Якщо яйця з цукром недовзбить то маса не витримає введення інших інгредієнтів у неї і осяде! У підсумку вийде тонка коржик, а не пишний бісквіт! ⠀ В окремій чашці змішуємо борошно і розпушувач. Просіваємо до яєчної маси в 3-4 етапи, при цьому перемішуючи лопаткою акуратними рухами знизу вгору. ⠀

3. Паралельно доводимо до кипіння молоко і вершкове масло. Вливаємо гарячу суміш до бисквитному тесту і знову акуратно перемішуємо лопаткою! ⠀ Важливо щоб маса залишилася пишна і не осіла! Не смикайте лопаткою, працюйте акуратно і в той же час не затягуйте цей процес. ⠀

4. Дно Форми 20 див. Обертаємо подвійним шаром фольги, нічим не змащуємо, виливаємо тісто, стукаємо пару раз про стіл, щоб вийшов зайвий повітря і відправляємо в заздалегідь розігріту духовку до 170С, режим верх низ (БЕЗ КОНВЕКЦІЇ), приблизний на 45 хв. Перевіряємо на суху зубочистку. ⠀ Готовий бісквіт дістаємо з духовки і даємо охолонути 5-7 хвилин у формі, потім витягаємо з форми і охолодити на решітці! ⠀

5. Бісквіт можна приготувати з вечора, остудити і щільно обернути харчовою плівкою, прибрати в холодильник. За ніч волога в бісквіта рівномірно розподілитися і він стане ще більш просоченим і буде менше кришиться при нарізці. ⠀ Бісквіт можна зберігати в холодильнику до 5 днів в плівці і до 2 місяців в морозилці!

Відео рецепт 👇