Сметанний Торт Медовик

Сметанний Торт Медовик, той самий який люблять в нашій кондитерської. Він дуже простий у приготуванні, а результат 👌🏻

Інгредієнти

Тісто:
Масло вершкове – 50 г
Мед – 55 р
Цукор – 95 р
Сода – 4 р
Яйце – 40
Борошно – 240 р
+ борошно для розкочування

Крем:
Сметана – 400
Вершки 33% – 100
Сах. пудра – 50

Сметанний Торт Медовик покроковий рецепт

1. Масло з цукром і медом підгоріти в сотейнику до розчинення цукру, потім додати соду і закип’ятити до піни. Остудити, щоб перестало бути гарячим, відправити в чашу міксера (можна вимісити руками) ввести яйця, а потім борошно і вимісити тісто. Розділити тісто на 5-6 шматочків і розкачати під діаметр 16см з краями для крихти. Якщо тісто буде липнути, підсипте борошна для розкочування. Випікати при 180′ 6 хвилин і вирізати кільцем, поки гарячі коржі. Обрізки коржів підсушити і перебити в крихту для обсыпки.
2. Крем:
Можна збити вершки з цукровою пудрою до пишноти і об’єднати зі сметаною. Є варіант все з’єднати в чаші міксера і збити до легкої пышности.
3. Збірка:
Низ кільця необхідно затягнути харчовою плівкою. Залиште 1-2 ст/л крему на обмазку готового торта. Зібрати торт у кільці, на кожен корж викласти по 90 г крему (якщо 6 коржів). Відправити в холодильник мінімум на 4-5 годин, краще на ночь.
4. Готовий торт обмазати кремом, обсипати крихтою і прикрасити торт на ваш вкус.