Соус зі смородини та черешні

Як приготувати смачний домашній соус зі смородини та черешні рецепт простий. Щоб приготувати цей незвичайний соус, потрібно спочатку зібрати всі інгредієнти – заморозити чорну смородину і чорноплідну горобину і почекати сезон черешні 🍒😉👌 У мене якраз була заморожена горобина, а черешню і смородину встигла зловити. Цей ягідний соус з багатим смаком дуже підходить до м’яса і сирів. Чорна смородина несподівано гармонійно поєднується з імбиром, а солодкість врівноважується терпкістю горобини. А ще ці шматочки черешні в соусі …😋🍒👌 Обов’язково спробуйте цей новий смак.

Інгредієнти

1.5 кг чорної смородини
0.5 кг черешні
0.5 кг чорноплідної горобини
2 кг цукру
150г червоного винного оцту
70г імбиру
3 зірочки бадьяна
1 ч. ложка солі
0.5 ч. ложки чорного перцю
0.5 ч. ложки запашного перцю
0.5 ч. ложки розмарину
1/2 ч. ложки кориці
7 зерен кардамону

Соус зі смородини та черешні покроковий рецепт

1. Чорну смородину змішати з горобиною, поставити на вогонь, довести до кипіння і варити 5 хвилин. Ягідну суміш остудити і протерти через сито (або пробити блендером). З вишні видалити кісточки і розрізати ягоди пополам.
2. В ягідну суміш додати цукор, черешню, перемішати і залишити на 12 годин. Підготувати спеції. Запашний і чорний перець і розмарин подрібнити в кавомолці. Імбир мело порізати. Поставити на вогонь, додати сіль, корицю, перець, розмарин, имбирь.

3. В чайному пакетику – бадьян і кардамон. Після закипання, варити на сильному вогні. Потім додати оцет, зменшити вогонь до середнього і варити ще півгодини. Вимкнути вогонь, пакетик зі спеціями удалить.