Меренговый торт з маскарпоне, вершками і ягодами

Доброго ранку))) для тих, хто ні як не зважиться на меренговый рулет – меренговый торт з ягодами. Легко, просто, швидко і головне – смачно) все, що від Вас потрібно – це якісно не кваплячись, збити білки, хвилин 10-15. А далі викладіть на пергамент і випікаєте. Як зробити Меренговый торт з маскарпоне, вершками і ягодами рецепт простий. Меренгу можна відсадити по колу з кондитерського мішка з круглою насадкою. Я люблю в цьому торті недбалість, тому викладаю ложкою 2 коржа, а залишки просто невеликими хмарками. Ніжний вершковий крем і ягоди прекрасно доповнюють хрустку меренгу, об’єднуючись в єдине ціле) обов’язково спробуйте))).

Інгредієнти

18 см

5 білків
200 гр цукру
1/2 чл лимонної кислоти

Для крему
300 гр маскарпоне
100 гр вершків 33 % жирності
50 гр цукрової пудри
Ягоди за смаком (у мене лохина, персик, червона смородина і малина)

Меренговый торт з маскарпоне, вершками і ягодами покроковий рецепт

1. Білки збити в м’яку піну з лимонною кислотою. Продовжуючи збивати, частинами додавати цукор. Збивати 15 хв до міцних піків і повного розчинення цукру. На папір для випічки викласти меренгу, попередньо позначивши 2 кола діаметром 18 см.
2. Решту меренгу викласти ложкою довільно. При бажанні посипати мигдалевими пелюстками. Випікати при 125 гр 30 хв. Остудити і зняти з бумаги.
3. Для крему збити маскарпоне з цукровою пудрою і вершками. 2/3 готового крему викласти остигнула меренгу, додати ягоди, накрити другим колом меренги, викласти залишився крем, ягоди, і хмарки меренги. Прибрати в холодильник на 30 хв. Приємного апетиту)))