Торт Медовик зі сметанним кремом і полуничною начинкою

Як смачно зробити Торт Медовик зі сметанним кремом і полуничною начинкою домашній простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Вперше син попросив НЕ шоколадний торт на день народження 🎉🎉🎉

Медовик зі сметанним кремом і полуничною начинкою (d 20 см, h 9 см, m ~2000 р)

ТІСТО:
150 г меду,
150 г яйця
150 г цукру,
80 г вершкового масла 82.5% жир.

КРЕМ:
400 г добре вершків жирністю 33-35%
80 г цукрової пудри
жирну сметану 750 р

ПОЛУНИЧНА НАЧИНКА:
Полуниця – 350 р
Цукор – 50 г
Пектин NH – 3 р
Лимонна кислота – 4 г
Вода для розведення лимонної кислоти – 4 г

Торт Медовик зі сметанним кремом і полуничною начинкою покроковий рецепт

1. ТІСТО: При безперервному помішуванні прогріти на водяній бані до розчинення цукру. Додати 12 г харчової соди, перемішати. Маса збільшиться в об’ємі і посвітлішає. Зняти з водяної бані, дати постояти ~10 хвилин, потім додати 550 г борошна пшеничного в/с. Тісто має залишитися м’яким, тому відразу все борошно краще не класть.
2. Дати відлежатися тесту близько 30 хвилин при кімнатній температурі. Розділити на 16 частин рівного ваги. Розкачати кожен шматочок тесту на килимку для випічки таким чином, щоб залишався невеликий край.
3. Обрізки потім підуть на обсипання торта. Перед випічкою наколоти тісто виделкою. Випічка одного коржа при 180-190⁰ близько 5 хвилин. Орієнтуватися на колір виробу, а не на час. З тільки що випеченого коржа кільцем вирізати коло діаметром 20 см, остудити на решетке.

4. КРЕМ:
400 г добре охолоджених вершків жирністю 33-35% збити з 80 г цукрової пудри. Додати попередньо отвешенную жирну сметану 750 р. В цей раз брала сметану President 30%, не отвешивала, було 700 р. Акуратно з’єднати збиті вершки і сметану, перемішуючи лопаткой.

5. ПОЛУНИЧНА НАЧИНКА:
Полуницю пробити блендером. Цукор змішати з пектином і висипати дощиком в пюре, безперервно помішуючи, t пюре 25-30⁰. Довести масу до кипіння, проварити 3 хвилини, влити розчин лимонної кислоти і проварити ще близько минуты.

6. Перелити в контейнер, накрити плівкою в контакт, остудити. До використання зберігати в холодильнику. ⠀ Полуничну начинку відсаджувати через один корж на крем спіраллю. ⠀ Торт просочується через 4-5 годин у холодильнику. Дуже м’який, вологий. Термін придатності мінімальний, не більше 24 годин при зберіганні у холодильнику +2+4⁰.