Яблучний пиріг без яєць на молоці

Як смачно зробити Яблучний пиріг без яєць на молоці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Як всього за 15 хвилин, не рахуючи випічки, приготувати яблучний пиріг без яєць В радянський час мама часто готувала яблучний пиріг без використання яєць. Ми з братами називали його пряники. Я вирішив згадати смак цих ласощів і приготувати його. А тепер розповім вам, як це зробити.

Інгредієнти

• Яблука 130 г (1 середнє яблуко)
• Цукор 115 р
• Борошно 130 г
• Рослинне масло 60 г
• Молоко 185 р
• Розпушувач 6 р
• Кориця ½ ч. л.
• Сіль щіпка

Яблучний пиріг без яєць на молоці покроковий рецепт

1. Яблука мою і натираю на крупній тертці без серцевини. Якщо хочете зовсім ніжний м’якуш, то можете попередньо очистити яблука від шкірки. Перекладаю яблука в сковорідку, додаю цукор, доводжу до кипіння і варю ще 7-8 хвилин. Готовою масою даю повністю остыть.

2. Після остигання відправляю яблучну масу в глибоку ємність, додаємо рослинне масло і молоко (я використовував вівсяне) і перемішую. Потім додаю всі сухі інгредієнти і перемішуємо лопаткою до однорідності. На дно рознімної форми викладаю лист пергаменту і зверху виливаю тесто.

3. Відправляю випікатися на 40-50 хвилин при 180°C. Готовність перевіряю на суху шпажку. Після випікання даю пирога повністю охолонути і тільки потім витягаю з форми. Зверху посипаю цукровою пудрою – і можна подавати. Пиріг вийшов досить щільним, але при цьому не пухким і м’яким. Як вам такий варіант пирога без яєць? Діліться у комментариях.