Сирний штоллен з мандаринами на Новий Рік

БЕЗПЕЧНИЙ ШТОЛЛЕН існує! Варіант для тих, у кого є бажання, але немає часу готувати. Все як завжди – просто, швидко і без шкоди для фігури. Як зробити смачний Сирний штоллен з мандаринами на Новий Рік рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

200г сиру з пачки
100г банана
1 яйце
2-3 ст. л. мандаринового фрешу
цедра 1-2 мандаринів
100г кукурудзяного борошна
60г рисового борошна
сахзам
1 ч. л. розпушувача
40г горіхів
40г сухофруктів (у мене родзинки і журавлина)
2-3 ст. л. рома/коньяку/лікеру/окропу

КБЖУ 195/10/6/29

Сирний штоллен з мандаринами на Новий Рік покроковий рецепт

1. сухофрукти Залити ромом. Відправити в мікрохвильову піч на пару хвилин. Алкоголь випарується, а пікантність залишиться👌 ⠀ Горіхи трохи подрібнити, але не в крихту. (кількість горіхів і сухофруктів можете брати на свій розсуд) ⠀ Збити сир, банан і яйце. Додати сахзам, фреш і цедру. Всипати сухі інгредієнти – борошно і розпушувач. (кількість борошна може змінюватись в залежності від вологості сиру і величини яйця) ⠀
2. Додати горіхи і сухофрукти. Замісити тісто. Воно буде трохи липким. Мокрими руками сформувати на деку, застеленому пергаментом, пиріг. ⠀ В духовку 170° на 45 хв. Перевіряємо готовність зубочисткою. ⠀ Після охолодження, змащуємо штоллен маслом і присипаємо цукровою пудрою. ⠀ ⠀

3. А ось тепер найскладніше – витримати до свят і не з’їсти його! Штоллену потрібно “дозріти”, тоді смак розкриється більш повно і з’являться нові цікаві нотки👌 Зазвичай штоллен витримують в холодильнику, але перед подачею потрібно вийняти його заздалегідь, щоб випічка согрелась.

Відео рецепт 👇