Рецепт лимонно-макової великодня 🍋 Яскравий і дуже смачний десерт для святкового столу.
Інгредієнти
🔸сир з брикету – 550 г (5-9%)
🔸вершкове масло – 50 г
🔸яйце – 2 шт
🔸вершки 33% – 240 р
🔸цукор – 4,5 ст. л.
🔸куркума – 1 ч. л.
🔸цедра половини лимона
🔸мак – 3 ч. л
🔸цукор – 2 ст. л.
🔸вода – 110 р
Лимонно-макова великдень покроковий рецепт
1. Готуємо заварний крем. У сотейнику змішати яйця, вершки, цукор. Варіть до загустіння. Крем охолодіть. Готуємо макову начинку. У сотейнику з’єднайте мак, цукор і воду. Варіть до випаровування рідини. У мене зайнято ~ 7-8 хвилин. До заварному крему додайте масло і творог.
2. Перемішайте заглибним блендером. Масу розділіть на дві частини: одну змішайте з куркумою і цедрою половини лимона. Перемішайте блендером. А іншу – з маком. Перемешайте.
3. Форму застеліть вологою марлею, складеною в кілька шарів, поставте на тарілку. Викладіть по краю лимонний крем і розподіліть лопаткою. У центр покладіть маковий крем. Накрийте марлею, поставте вантаж і приберіть в холодильник на ніч. Приємного аппетита.
Відео рецепт 👇