Лимонний курд класичний для торта

Як приготувати смачний лимонний курд класичний для торта рецепт простий. Днями подумала про те, що у нас занадто одноманітне меню. Не те що б ми їмо три страви по колу, але хочеться чогось нового, незвичайного. Надихнувшись рецептами Шефа я вирішила приготувати цей курд, про який давно думала. Це кисло-солодкий десерт з кремовою текстурою, який можна намазати на тост, печиво, подати до сирників, млинців або оладок. Сьогодні печу бісквіт і зроблю прошарок саме з нього. Спробувати однозначно варто.

Інгредієнти

150 мл лимонного соку. Це приблизно 3 середніх лимона.
Цедра 1 лимона
2 жовтки
90 гр цукру
20 гр кукурудзяного крохмалю
30 гр злив. масла
Щіпка солі

Лимонний курд класичний для торта покроковий рецепт

1. Вичавлюємо сік з лимонів і сильно нагріваємо його на середньому вогні. Але до кипіння не доводимо. Збиваємо цукор, жовтки, цедру, крохмаль і сіль микрером на середній швидкості до пишної світлої маси. Не припиняючи збивати, порційно виливаємо лимонний сік і перемішуємо до однородности.
2. Перелити масу в каструлю з товстим дном і на повільному вогні варимо курд до загустіння. Постійно помішувати. Варити приблизно хвилин 7-10. Знімаємо з вогню, додаємо масло і перемішуємо. Щільно накриває плівкою, причому не просто каструлю, плівку кладемо прямо на курд, що б на ньому не утворилася корочка.

3. Остуджуємо. У підсумку виходить близько 200 гр лимонного курда. Його можна зберігати 10 днів у холодильнику. Тільки банку, в яку його перекладіть повинна бути простерелизованная.