Мигдальний пиріг з інжиром

Чудовий мигдальний пиріг з інжиром свіжим рецепт простий в духовці. Пиріг виходить незвичайно м’який, соковитий і смачний, що неможливо зупинитися на одному шматочку. Він ідеальний для сніданку або вечірнього чаювання.

Інгредієнти

Форму для випічки 24 див., застелити пергаментом і скропити рослинним маслом.
Духовку розігріти до 180 °C.

Яйце – 2 шт.
Цукор – 130-150 гр. (в оригінальному рецепті 200 гр.)
Рослинне масло – 160 мл
Сметана – 200 мл
Мигдальна есенція – 1/2 ч. л.( не обов’язково)
Борошно (просіяти) – 140 гр.
мигдальна Борошно (перемолоти мигдаль в блендері) – 90 гр.
Розпушувач – 1 ч. л.
Сіль – 1/4 ч. л.
Інжир свіжий – 10-12 шт.
Цукор коричневий – 1 ст. л. для посипання .

Мигдальний пиріг з інжиром покроковий рецепт

1. У великій мисці збити віночком яйця і цукор до однорідної маси. Додати масло і сметану, перемішати, потім додати борошно, мигдалеву борошно, розпушувач, сіль і знову акуратно перемішати до однородности.

2. Вилити тісто в підготовлену форму, зверху викласти розрізаний навпіл інжир, розрізом вгору, злегка втиснути інжир в тісто і зверху посипати коричневим сахаром.
3. Випікати близько 35 -40 хвилин або поки пиріг не стане стабільним і золотистого кольору (перевірити зубочисткою, повинна бути сухою).

4. Остудити пиріг до кімнатної температури, посипати цукровою пудрою і можна насолоджуватися! Пиріг смачний і в теплому і холодному вигляді. Всім приємного апетиту!