Мигдальний кекс з грушею і чебрецем

Як зробити смачний мигдальний кекс з грушею і чебрецем простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

Для кексу
• 75г рисового борошна
• 45г кукурудзяного борошна
• 30 г тапиоковый крохмаль
• 100г мелений мигдаль
• Розпушувач 1 ч/л
• Сіль 1/4 ч/л
• 95г сироп агави
• 55г масло з чебрецем*
• Мигдальне молоко 120г
• Льон світлий 15г + вода 40г

Для груш в карамелі:
• 1 середня груша
• Вода 50мл
• Цукор кокосовий 30г
• Пекан порубаний 20г

Для масла з чебрецем:
• 100г кокосове масло без запаху
• 2-3 год/л сушеного або свіжого чебрецю
• Скляна банка з кришкою

Мигдальний кекс з грушею і чебрецем покроковий рецепт

1. Масло з чебрецем.
1. 100 р олії в сотейнику нагріти, але не доводити до кипіння!
2. Покласти чебрець в окрему скляну ємність з кришкою, залити гарячим маслом і залишити настоятися на ніч.
3. Процідити масло через сито або марлю.
2. Груші в карамелі для пирога.
*можна додати в тісто свіжі груші, якщо хочеться знизити кількість цукру в десерті.
1. Нарізати грушу, очистити від насіння.
2. У сотейник всипати цукор 30г і розтопити на повільному вогні.
3. Коли цукор розтане, додати гарячу воду 50мл і уварити до моменту коли вода випарується ( 5-7 хв), маса стане липкою і тягучою. Викласти груші в цукрову суміш і тушкувати перевертаючи їх, це займе 4-5 хв. Груші придбають золотистий колір і рівномірно покриються карамельної сумішшю.
Викласти груші на пергамент і дати їм охолонути.
4. У сотейник з цукровою сумішшю де були груші додати дрібно порубаний пекан або волоський горіх і трохи потомити в останньому цукровому сиропі, близько хвилини. Дати остыть.
3. Кекс.
1. Перемелений льон змішати з водою і залишити на 10 хвилин.
2. Змішати окремо сухі інгредієнти: рисова, кукурудзяна, мигдальна борошно, тапиоковый крохмаль, розпушувач, сіль.
3. Окремо змішати рідкі інгредієнти, масло з чебрецем, сироп, лляне яйце, тепле молоко.
4. Викласти тісто у форму, маслом змащувати не обов’язково і відразу випікати. Я використовую прямокутну форму 24/9/7, також добре підійде круглий 16см.
5. Викласти груші в тісто, якщо форма прямокутна то просто в ряд, шкіркою вгору, якщо форма кругла то по колу.
6. Випікати при 180 г 35 хвилин, на 20-й хвилині можна накрити пергаментом.
Дати пирогу охолонути, викласти зверху пекан в карамелі і гілочки тимьяна.

Відео рецепт 👇