Яблучний пиріг в духовці

Яблучний пиріг в духовці простий. (Дуже рекомендую готувати восени пироги, вони розвантажують голову, наповнюють будинок ароматом щастя і затишку) Тут багато яблук, особливо гарні кисло-солодкі.

Інгредієнти

Діаметр форми 22-24см
(Чим нижче пиріг і ширше форма, тим швидше випікається )

5 яєць З
Цукор 80г
гаряча Вода 50мл
Борошно 150г
Розпушувач 5г
Лимонна кислота щіпка
Сіль щіпка
Яблука 500-700-1000г (залежить від бажання й наявності)

Яблучний пиріг в духовці покроковий рецепт

1. яйця Розділити на білки і жовтки. У білки додати лимонну кислоту, поступово збивати, додаючи 2/3сахара, в пишну масу. Жовтки почати збивати з цукром, продовжуючи збивати влити воду, збити до поселення і збільшення в об’ємі. Акуратно змішати білкову та жовткову массу.
2. Змішати борошно, розпушувач, сіль. У 2-3 етапи додати до яєчної маси. Яблука порізати кубиками (можна видалити шкурки або залишити).

3. Кільце затягнути фольгою, викласти шар тіста, посипати яблука, закрити тістом, посипати яблука і тд. Зверху шар тіста має бути. Випікати при 180С хвилин 40-60..залежить від духовки, формы..