Пиріг блонді з горіхами

Як зробити Пиріг блонді з горіхами рецепт в духовці. БЛОНДІ – це десерт, який є рідним братом брауні. Ніжний, солодкий, злегка вологий всередині, тільки він блондинка 😉. Традиційно цей американський кекс нарізають квадратами, тому піч його потрібно квадратної або прямокутної форми.

Інгредієнти

Цукор 200 гр (120гр-коричневий, 80 гр-білий)
Олію слив. 200 гр
Борошно 210 гр
Білий шоколад 100гр
Яйця 2 шт
Горіхи 100гр (можуть бути будь-які)
Розпушувач 5 гр
Сода 1/2 с. л
Ванільний цукор 8 гр(один пакет)
Сіль 1/2 ч. л

Пиріг блонді з горіхами покроковий рецепт

1. Змішуємо міксером м’яке сл. масл і цукор до розчинення. Дуже прошу, не замінюйте коричневий цукор білим. По одному вводимо яйця. Вмішуємо сухі інгредієнти (просіяне борошно, розпушувач, соду, сіль, ван. цукор) не перестаючи змішувати на невеликій швидкості. Довго не заважаємо, інакше кекс буде занадто плотным.
2. Досить до змішування всіх інгредієнтів . Горіхи рубаємо ножем досить крупно. Те ж робимо з білим шоколадом і додаємо в чашу. Перемішуємо лопаткою. Форму (у мене 20*26 см) застеляємо папером і викладаємо тісто, розподіляємо лопаткою по всій площі. Відправляємо в розігріту до 170 гр духовку на 25-30 минут.
3. Блонді повинен стати насичено карамельного кольору. Не пересушуйте, адже всередині він повинен залишитися злегка вологим. Дістаємо з духовки, даємо трохи постояти в форме.

4. Відразу не виймати, інакше кекс зламається. Але і до повного охолодження залишати у формі не варто – пересохне. Повністю остудити поза форми. Подавати порізаним на квадрати. Зверху за бажанням можна прикрасити розтопленим білим шоколадом.