Пиріг шоколадний брауні з горіхами, сухофруктами і маршмеллоу

БРАУНІ ЛОКІ. Вчора «курка Пірі»… сьогодні БРАУНІ «ЛОКІ»)) 😂😂😂 Назви не вигадую я, чесне слово!! 😄🙈 Якщо у вас в родині є шанувальники «героїв Марвел» (як у мене) 😉😜 то назва цього шоколадного божевілля не буде для вас дивина! Локі — персонаж з Marvel Comics. Як зробити Пиріг шоколадний брауні з горіхами, сухофруктами і маршмеллоу рецепт простий. Але, в першу чергу, це бог хитрості, обману і підступності в скандинавської міфології. А так як рецепт з норвезької кулінарної книги, то саме тому він носить таку назву. Судячи з пояснень автора Brontë Aurell, Брауні за цим рецептом постійно «мутує» і змінюється 😁 в залежності від того, який «наповнювач» ми в нього додаємо; і ви можете навіть не знати його… порівняно з тим, що їли в попередній раз.

Інгредієнти

200 г темного шоколаду хорошої якості (❗️ це важливо) вміст какао 70%
250 г вершкового масла
275 г цукру (я поклала трохи менше ☺️)
3 яйця
75 г борошна
50 г якісного какао-порошку
щіпку солі
1 ч. л. ванільного цукру або натурального екстракту ванілі
150 р «наповнювача» НА ВАШ СМАК! ❗️ це можуть бути всілякі горіхи 🌰 🥜 (у мене волоські і трохи кедрових), сухофрукти (у мене в’ялена вишня 🍒), шматочки маршмеллоу 🍡 , печива, різних шоко-батончиків тощо!!!))) я додала шоколадні краплі, маршмеллоу, поламані амаретто.

Пиріг шоколадний брауні з горіхами, сухофруктами і маршмеллоу покроковий рецепт

1. Духовку розігріти до 170*С. На водяній бані розтопити шоколад разом з маслом 🧈 . Остудити! З допомогою віночка (вручну!) збити злегка яйця з цукром. Не треба використовувати міксер, при приготуванні Брауні нам ні до чого насичувати тісто зайвим повітрям. В яєчну масу додати розтоплений шоколад.
2. Перемішати. Просіяти в миску борошно, какао…додати сіль. Додати ваніль і все перемішати дерев’яною лопаткою або ложкою до однорідного стану. Не стараємося! Додати в тісто 100 г від загальної кількості підготовленого заздалегідь «наповнювача». Перемішати. Підготувати форму для випічки (квадрантна, зі стороною 20см).
3. Викласти тісто у форму, розрівняти і зверху посипати «наповнювачем». Всі. Випікати #Брауні в розігрітій духовці приблизно 30 хв. слідкуйте за своєю духовці. Якщо ми ткнем десерт дерев’яною шпажкою з боків, вона повинна виходити досить сухий, але допустимо, щоб середина брауні залишала на шпажці шматочки вологого тесту! Не пересушите!!!
4. Брауні охолодженні ще «визріє» і придбає потрібну консистенцію… Тому важливо не перетримати його в духовці… Дайте йому постояти ніч! ПРИЄМНОГО кави – і чаювання!!!