Муссовое тістечко Хурма

Як смачно зробити Муссовое тістечко Хурма простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Тістечко “Тропічна хурма” ✨
Хурма шалено красивий і дуже корисний фрукт! Але не всі її люблять, тому що в магазинах і на ринках часто продають нестиглі плоди, які дуже сильно в’яжуть… Всьому виною велику кількість таніну, яке, до речі, може блокувати нормальну роботу шлунка і кишечкика. А в поєднанні з молоком цей фрукт і зовсім небезпечний для здоров’я🙅♀️
Але якщо раптом вам все-таки попалася незріла хурма – не біда! Просто покладіть її в морозилку👍 Танін руйнується при заморожуванні. Цим ми з вами і скористаємося при приготуванні шалено смачних тістечок з хурми😉

Інгредієнти

🔸 Для начинки:
Пюре хурми 200 р
Сік мандарина 100 р
Цукор 20 г
Пектин NH 4 р

🔸Для бісквіта:
Пюре хурми 105 р
Борошно 140 р
Розпушувач 5 р
Вершкове масло-75 г
Цукор 130 р
Яйця 2 шт

🔸Для мусу:
Пюре банана 200 р
Білий шоколад 100 г
Желатин 4 р
Вершки 35% 250 р

🔸Для глазурі:
Вода 150 р
Сік мандарина 100 р
Цукор (1) 200 г
Сироп глюкози 20 р
Пектин NH 8 р
Цукор (2) 55 р
Лимонний сік 2 р
Барвник
+ вода 120 г

Муссовое тістечко Хурма покроковий рецепт

1. 🔸 Для начинки:
1. Хурму добре миємо, очищаємо від шкірки, акуратно знімаємо листочок (він знадобиться для прикраси). Пробиваємо м’якоть хурми блендером до однорідності.
2. У сотейнику змішати пюре хурми і сік мандарина. Нагріваємо до 40 градусів.
3. Пектин змішуємо з цукром.
4. Дощиком вводимо в нагріту до 40 градусів суміш.
5. Варимо начинку помішуючи до закипання. Знімаємо з вогню.
6. Розподіляє готову начинку з силіконовими формами. Замораживаем.
2. 🔸Для бісквіта:
1. Всі інгредієнти кімнатної температури!
2. Духовку розігріваємо до 180 градусів.
3. Масло збиваємо з цукром.
4. По одному вводимо яйця, добре збиваючи суміш до однорідності і пишності.
5. Борошно просіваємо з розпушувачем. Додаємо в тісто, добре перемішуємо.
6. Вводимо пюре хурми, перемішуємо до однорідності.
7. Розподіляємо тісто по силіконовому килимку (Артикул: 12957) товщиною 1 див.
8. Випікаємо до золотистої скоринки.
9. Остуджуємо і вирізаємо заготовки діаметром 4 см.

3. 🔸Для мусу:
1. Желатин замочуємо в крижаній воді.
2.Пюре банана нагріваємо до кипіння, знімаємо з вогню.
3.Розпускаємо в гарячому пюре набряклий желатин і виливаємо цю суміш на шоколад. Чекаємо 2 хвилини, перемішуємо до однорідності.
4.Вершки збиваємо до консистенції “підталого морозива” – віночок залишає слід, але він зникає через кілька секунд.
5.Акуратно лопаткою вмішуємо вершки в пюре.
4. 🔸Складання:
1. Заповнюємо Форму мусом наполовину.
2. Утапливаем в ньому заморожену начинку.
3. Зверху закриваємо начинку мусом і утапливаем у нього бісквіт.
4. Замораживаем.

5. 🔸Для глазурі:
1. Цукор (1), воду, сироп глюкози і сік мандарина змішуємо в сотейнику, нагріваємо до 40 градусів.
2. Цукор (2) змішуємо з пектином. Дощиком вводимо в суміш, нагріту до 40 градусів. Активно перемішуємо.
3. Доводимо до кипіння і варимо ще 3 хвилини. Додаємо лимонний сік і знімаємо з вогню.
4. Додаємо барвник (глазур майже прозора, тому фарбуємо інтенсивно).
5. У готову глазур додаємо 120 г води кімнатної температури, пробиваємо блендером. Даємо охолонути до 50 градусів і глазируем пирожные.

6. Прикрашаємо листочком від хурми (при бажанні можна його зробити з вафельної паперу або мастики)

Відео рецепт 👇