Пісочне печиво півмісяць в цукровій пудрі

Як смачно зробити Пісочне печиво півмісяць в цукровій пудрі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Це смачне, розсипчасте, ароматне печиво традиційно випікається в Німеччині, Австрії та інших європейських країнах для наповнення різдвяних тарілок і святкових коробок з печивом. Я пропоную вам варіант без використання яєць і з ароматом ванілі та кориці. Рецепт на 24 штуки. Всі інгредієнти кімнатної температури.

Інгредієнти

Тісто:
Масло 82,5% – 230 р
Борошно пшеничне в/с – 240 р
Мигдальна борошно – 100 г
Цукрова пудра – 60 г
Ванільна паста/екстракт/ванілін – опціонально. Можна замінити на цедру лимона/апельсина.

Оздоблення:
Цукрова пудра – 120 г
Кориця – 4 г

Пісочне печиво півмісяць в цукровій пудрі покроковий рецепт

1. Всі інгредієнти для тіста змішати на низькій швидкості до однорідної маси. Розділити тісто на 2 частини, скачати дві “ковбаски”, загорнути в плівку і прибрати в холодильник не менше ніж на 30 хвилин. ⠀
2. Після охолодження розділити тісто на 24 заготовки, маса 1 тістової заготовки ~26 р. З кожної заготовки скачати джгутик і загнути краю, щоб вийшов півмісяць. Викласти на лист з розрахунком, що заготовки збільшаться в об’ємі. Прибрати лист з заготовками в холодильник на 20-30 хвилин, особливо якщо у вас на кухні жарко і тісто стало занадто м’яким. ⠀

3. Випікати в заздалегідь розігрітій до 175⁰ духовці 15-20 хвилин до золотистого кольору хвостиків. Температура і час випічки залежить від особливостей конкретної роботи духовки. Змішати цукрову пудру з корицею і обваляти в цій суміші тепле печиво. Зберігати не більше 15 діб упаковке.