Вацлавский торт

Як зробити смачний Вацлавский торт рецепт простий.

Інгредієнти

Бісквіт
240 г яєць ( близько 5 шт)
125 г цукру
90 г борошна
25 г какао-порошку
20 г кукурудзяного крохмалю
7 г розпушувача

для Просочення бісквіта
Вода – 150 р, цукор – 50 р, шматочок лимона.

Крем
250 г м’якого вершкового масла
130 мл молока
120 г цукру
10 г ванільного цукру
20 г кукурудзяного крохмалю
1 ст. л. коньяку або лікеру

Вишнева начинка
200 г замороженої вишні
50 г цукру
12 г кукурудзяного крохмалю
30 мл води

Грильяж
90 г цукру
40 г мигдалю або фундука

Вацлавский торт покроковий рецепт

1. Збити яйця з цукром. Змішати всі сухі інгредієнти разом, а потім просіяти їх в яєчну суміш. Замісити тісто ретельно і швидко. Випікати бісквіт у формі 18 см при температурі 160 градусів 45-50 хв. – З’єднати молоко, цукор, ванільний цукор і крохмаль. Довести до кипіння і загустения.

2. Додати коньяк і дати повністю охолонути крему. Потім збити вершкове масло, додати частинами крем, продовжуючи збивати. – Вишню з цукром проварити 3-4 хв. Додати розведений у холодній воді крохмаль. – Дрібно порубати орехи.

3. Розтопити в сковороді цукор, додати горіхи, перемішати до об’єднання. Розподілити масу тонким шаром на силіконовому килимку, остудити до повного застигання і подрібнити в крихту. Зібрати торт і поставити в холодильник на пару годин. Приємного чаювання!

Відео рецепт 👇