Вологий лимонний кекс з меренгою

Вологий лимонний кекс з меренгою простий рецепт в духовці. Удосконалити і без того кращий лимонний кекс, так полюбилася багатьом було приголомшливою ідеєю. Мені навіть епітетів не вистачить, щоб описати його восхитительность))) Соковитий, ніжний, мегалимонный, запашну, ще і в шапці повітряної меренги – просто best of the best!!!

Інгредієнти

Для тесту:
✔️Борошно 200 г
✔️Цукор 150 г
✔️Масло вершкове 120 г
✔️Яйця С1 2 шт.
✔️Лимонна цедра з 2-х лимонів
✔️Сік лимона 30 мл
✔️Молоко 120 мл
✔️Розпушувач 5 р
✔️Сода 4 р
✔️Щіпка солі

Для сиропу:
✔️Сік лимона 50-60 мл
✔️Цукор 100 г

Вологий лимонний кекс з меренгою покроковий рецепт

1. Молоко змішати з 30 мл лимонного соку. У борошно додати розпушувач, соду і перемішати. М’яке вершкове масло з’єднати з цукром і добре збити до пишної світлої маси. По одному ввести яйця, продовжуючи збивати, потім всипати 1/2 частину борошна і молока 1/2, продовжити взбивать.

2. Потім ввести решту частини борошна і молока, додати цедру лимона і все добре перемішати. Форму для кексу 20*10 див. застелити пергаментом і вилити все тісто, розрівняти і зробити поздовжній розріз посередині, щоб кекс сильно не потріскався при выпекании.
3. Випікати кекс в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою, вона повинна виходити сухою. А поки випікається приготувати кекс сироп.

4. Змішати цукор з лимонним соком і на невеликому вогні довести до кипіння, дати покипіти пару хвилин, поки цукор повністю не розчиниться. Зняти з вогню і остудить.

5. Гарячий кекс наколоти дерев’яною шпажкою і залити сиропом. Дати просочитися після чого зверху можна посипати цукровою пудрой.

Відео рецепт 👇