Торт Медовик з сметанним кремом з цукровою пудрою

Як зробити смачний Торт Медовик з сметанним кремом з цукровою пудрою рецепт простий. Цей рецепт я просила у Вікі напередодні дня народження чоловіка. Дуже хотілося, щоб торт був саме вологий. Так ось цей реально тане в роті, тепер це наш улюблений торт ❤️

Інгредієнти

Для коржів:
Вершкове масло 80 г 🧈
Мед 120 г 🍯
Цукор 150 г
Сода 1,5 ч. л.
Яйця 2 шт.🥚
Борошно 450 г

Для крему:
Сметана 25% 400 г
Цукрова пудра-120 г

Для прикраси:
Розмарин 1 гілка
Горіхи пекан 4-5 шт.
Ягоди за бажанням

Торт Медовик з сметанним кремом з цукровою пудрою покроковий рецепт

1. Змішати в сотейнику вершкове масло, цукор і мед. Розтопити до повного розчинення цукру на середньому вогні, постійно помішуючи, після чого зняти з вогню. По одному ввести яйця, після кожного відразу перемішувати. Всипати соду, перемішати, маса побіліє і збільшиться, варити на середньому вогні ще 1 хвилину, не перестаючи перемішувати. ⠀

2. Перелити масу у велику миску. Частинами всипати борошно і розмішати. Замісити тісто, скачати його в кулю і розділити його на 8 рівних частин. Кожну частину розкачати на пергаменті в тонкий коло близько 22-23 см в діаметрі. Важливо використовувати якісний пергамент, щоб коржі не прилипали. Випікати коржі по 5 хвилин при температурі 180°. ⠀

3. Відразу вирізати з гарячого коржа рівний коло діаметром 20-21 см (це зручно робити за допомогою тарілки) і відкласти коржі остигати по одному (не складати один на одного). Обрізки від коржів подрібнити в блендері до стану крихти. Для крему холодну сметану і цукрову пудру збити в пишну массу.

4. всі коржі Змастити кремом, накладаючи їх один на одного (приблизно 3 ст. л. крему на 1 корж). Вирівняти краї торта, також змастити торт з боків. Посипати торт зверху і з боків крихтою. Прикрасити трюфелями, листочками розмарину і горіхами. Поставити торт в холодильник на 10 годин 🍰.

Відео рецепт 👇