Міні пончики з з дріжджового тіста

Як приготувати смачні міні пончики з з дріжджового тіста рецепт простий.

Інгредієнти

(близько 40 шт.)

Борошно 285г
Дріжджі інстантні 4,5 р
Цукор 60г
Молоко 125г
Сіль 0,5 р
Яйце З 1 шт.
Масло вершкове 45г
Рослинне масло для смаження
Цукрова пудра

Міні пончики з з дріжджового тіста покроковий рецепт

1. Тісто підготувати за ~ 12 годин до смаження пончиків! Борошно просіяти в чашу міксера, додати 30г цукру і сіль. Масло порізати дрібним кубиком і залишити при кімнатній температурі. Яйце також довести до кімнатної температури. Молоко підігріти до 30-32 с, додати 30 г цукру і дріжджі. Відставити на 10-12 хв. у тепле місце. Борошно розмішати на низькій швидкості насадкою гак. Додати яйце і дріжджову суміш. Замішувати, не збільшуючи швидкість, 2-3 хв, поки тісто не почне збиратися на крюк.
2. Після збільшити швидкість до середньої і замішувати тісто ще 10 хв. Знову знизити швидкість і по одному шматочку вводити в тісто м’яке масло. Це займе ще близько 2-3 хв. Знову збільшити швидкість до середньої і вимішувати тісто ще 5 хв. Миску змастити маслом, викласти в неї тісто і накрити плівкою в контакт.
3. Прибрати на 10-12 годин в холодильник. Робочу поверхню подмылить борошном, викласти тісто і розкачати в круг або прямокутник висотою не вище 5мм. Два аркуші пергаменту припылить борошном. Вирізати з пласта тіста гуртки вирубкою 4-4,5 см, по центру вирізати невеликий отвір (5-7мм), перекласти заготовки на пергамент і дати підійти протягом 45-50 мин.

4. Рослинна олія розігріти в жаропрочном сотейнику до 180-183с. Обсмажити пончики з обох боків до рум’яності. Викласти на серветку для видалення зайвого жиру. Пересипати пудрою за смаком. З’їсти сразу.