Сьогодні приготуємо повітряні, пухові паски-краффины з двома видами смачною і соковитою начинки. Як зробити Пухові паски Краффины з начинкою на Великдень рецепт простий.
Інгредієнти
на 2 високі паски діаметром 12 см і заввишки 15 см
Тепле молоко 100 р
Цукор 90 р
Дріжджі сухі 7 р
Яйця 2 шт
Цедра 2 ч. л
Сіль ¼ ч. л
320 г Борошно +-
Вершкове масло (кімн темп) 30 р
Додатково:
М’яке вершкове масло-90 г(по 45 г на кожен паска)
Начинка 1:
Мак 60 р
Вода 100 г
Цукор 40 г
Білок 1 шт
Начинка 2:
Фісташкова борошно 40 г
Цукрова пудра(цукор) 40 р
Білок 1 шт
Пухові паски Краффины з начинкою на Великдень покроковий рецепт
1. Опара. Змішати тепле молоко, дріжджі, 1 ст. л цукру від загальної кількості, 2 ст. л борошна від загальної кількості. Поставити опару в тепле місце на 10 хвилин. Змішати опару з яйцями, цедрою, цукром, сіллю і просіяним борошном. Змішати тісто до з’єднання всіх інгредієнтів, потім додати м’яке вершкове масло.
2. Продовжувати вимішувати тісто не менше 10 хвилин міксером (насадка гак) або 15-20 хвилин руками. Тісто має вийде злегка липким. Перекласти його в миску, змащену рослинним маслом, зверху накрити плівкою і поставити в тепле місце на расстойку приблизно на 1,5 часа.
3. Начинка 1. Мак залити водою і довести до кипіння. Потім накрити кришкою і залишити остигати. Зайву воду злити, додати цукор і пробити блендером. Додати яєчний білок і перемешать.
4. Начинка 2. Змішати борошно, білок і пудру. Тісто розділити на 2 частини. Кожну частину розкачати в тонкий прямокутник, змастити його м’яким вершковим маслом і зверху начинкою. Потім скрутити рулет і розрізати не доходячи до кінця. Згорнути обидва кінця начинкою назовні і сформувати кулич.
5. Перекласти тісто у форму (тісто має займати 1/3) змащену вершковим маслом (при необхідності форму наростити пергаментом. Накрити паски харчовою плівкою і залишити в теплому місці приблизно ан 1 годину (вони повинні збільшиться вдвічі). Випікати паски при 170 градусах близько 25-30 хвилин. Якщо верхівка сильно підрум’янюється, прикрити фольгой.