Еклери профітролі заварні з кремом

Як смачно зробити Еклери профітролі заварні з кремом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Для тесту;
📍200мл води,
📍100г вершкового масла,
📍200г борошна,
📍5 яєць (великих), якщо тісто вийшло не дуже м’яке додайте ще одне яйце,

Для заварного крему:
📍1 склянку цукрового піску,
📍1 яйце,
📍1 ст ложка борошна,
📍200мл молока
📍100г вершкового масла,
📍ванілін.

Рекомендую готувати подвійну порцію крему. Адже чим більше крему, тим смачніше!

Еклери профітролі заварні з кремом покроковий рецепт

1. Тісто. У киплячу воду додати масло, довести до кипіння, додати борошно і швидко перемішати до утворення однорідної маси. Зняти з плити і по одному додати яйця, постійно перемішуючи. На деку сформувати еклери і відправити в духовку на 220° с до готовності. Виходить приблизно 21-22 еклер такого розміру, як у мене. Їх можна зробити поменше, як профітроль, тоді кількість буде больше.

2. Коли вони разрумянятся, вимкніть духовку і залиште еклери підсохне ще на 3-4 хвилинки. Тоді після того, як охолонуть вони не осядуть і збережуть пишну, гарну форму.

3. Крем. Збити яйце з цукром, додати борошно і цю суміш влити підігріте молоко. Варити постійно помішуючи до загустіння (крем не повинен бути рідким) і освіти пузырьков.

4. Зняти з плити , дати охолонути і додати м’яке масло і ванілін. Порізати остиглі еклери збоку і заповнити кремом. При подачі посипати цукровою пудрою. Виходить красивий і дуже смачний десерт! Спробуйте, Вам точно сподобається!

Відео рецепт 👇